skip to Main Content

OPSAMLING U19 TURNERINGEN

For første gang i ECCs ungdomsturnering blev U.19.turneringen afviklet under stort set samme regler som ODI-kampene for seniorholdene, hvor man dog spiller 4 dage.

Det var efter meldingerne en svær men god prøve på, hvordan man afvikler disse kampe, og hvor nogle af vore U.19-spillere forhåbentlig snart igen får mulighed for at teste deres evner under disse regler.

Vi endte sidst i turneringen men opnåede da at få uafgjort i to af kampene på grund af disse specielle regler. De to uafgjorte kampe var mod Skotland, hvor vi fra start havde ryggen mod muren, og i den sidste kamp mod Holland, som vel egentlig kunne have udviklet sig til en jævnbyrdig affære( 259 /9- 81 overs til Holland og 134 /4 på 50 overs til os inden regnen kom ).

Det gode ved disse specielle regler er, at man lærer at holde sig inde i de internationale kampe. Gennemsnitscoring pr. over lå stort set ikke over 3 points, når vi ser bort fra det stærke irske hold.

Uden at gå for meget ind i resultaterne – alle scores er udtømmende beskrevet på ECC og DCFs hjemmeside – har der været gode individuelle præstationer fra flere af de danske spillere. Men der er også meldinger om, at der var et par spillerne på dette U.19.landshold, der stadigvæk ikke er helhjertet og går 100 % ind for opgaven, når de er på banen. Kasif Qureshi blev overraskende den danske spiller, der scorede flest points 151 med et gennemsnit på 37, og lige efter kom Zishan Shah med 147 – han scorede et century 100 mod Irland – men også Rizwan Mahmood gjorde det udmærket med en samlet score på 111 points med et snit på 22 . Hvis Rizwan vil lære at lytte til de respektive trænere, som gerne vil prøve at give ham en lidt bedre teknik, vil han kunne nå langt i sin karriere.

Af bowlerne er der mere og mere der tyder på, at vi langt om længe har fået en offspinbowler Bilal Khan, der ser ud til at have den rigtige psyke til denne kastekunst – han endte som nummer 4 på listen over de bowlere, der i turneringen tog flest gærder ( 8 ) han bowlede 75 overs og var den der havde flest maidens.

Egentlig har vi aldrig været bedre funderet på slowbowlersiden end vi er i øjeblikket.
Michael Pedersen, Johan Malcolm og Bilal Khan alle gode offspinnere, og Bobby Chawla, Kasif Qureshi legspinnere, hvor vi ovenikøbet har et par yngre spillere på vej – her tænker jeg især på Taha Ahmed fra Svanholm, men han har jo tiden foran sig.

Jørgen Jønsson

Back To Top