skip to Main Content

UNGDOMS DM

Søndag blev den store triumf for klubben Svanholm der med sejre i Herning og Svanholm sørgede for at klubben vandt samtlige mesterskaber i sæsonen. I sidste weekend vandt klubbens seniorer DM nr. 23 samtidig med at klubbens drenge vandt DM i Herning efter finalsejr over Ishøj.
I denne weekend gjaldt det danmarksmesterskabet for juniorer og for lilleputter. Svanholm vandt begge finalestævner og for første gang i Dansk Cricket-Forbunds historie er samtlige danske mesterskaber gået til den samme klub.

Observatøren udefra vil straks sige at det er ikke godt for sporten hvis kun en klub dominerer, men klubben selv er også interesseret i at der er modstand at møde i turneringerne og er ikke interesseret i at dominere. Det må være forbundets mål at arbejde hårdt for at der er forsat mange klubber, der har ungdomscricket på programmet, da en tilskuere den anden dag sagde at gennemsnitsalderen på elitehold fortsat stiger.

Svanholms juniorer havde heftige 3 dage. Fredag afvikledes en omkamp mod AB, som afgjorde hvilken af de to klubber, der gik videre, som først og fremmest Sahadat Riaz vandt for Svanholm Lørdag gjaldt det semifinalen på Svanholm Park mod sidste års mestre KB. Det blev en kvalitetsmæssig flot juniorkamp med Svanholm som vinderen med 192-145. KB stillede omtrent det samme hold som sidste år, men en flot indledning fra Sahadat Riaz (50). Zishan Shah (58) og Taha Ahmed (39) lagde bunden til en Svanholm total på 192. Taha Ahmed blev kasteren, der med 4 gærder for 22 – og det var vel at mærke KB` s bedste folk – som først og fremmest skaffede Svanholm gevinsten. Hans legspinnere kunne KB`erne mærkværdigt nok ikke klare, selvom de i Kashif Querishi selv har en udmærket en af slagsen. Hans spinnere generede til gengæld ikke svanholmerne, der havde toppen i denne kamp, mens KB`s bredde nok var bedre, men altså ikke god nok til at opveje, at KB`s bedste ikke fik meget ud af det. Søndag satte Svanholms juniorerne sig i et tog kl. 7 morgen til Herning, hvor finalemodstanderen var Kolding.


Zishan Shah 87 points

Kampen mod Kolding var en af disse kampe hvor man stiller spørgsmålet “hvad nu hvis Zishan blev grebet ud på andet bold, ville kampen være en helt anden?” Svanholm gik til gærdet først og Svanholms hovedkræft Zishan Shah blev netop tabt i 2 slip på anden bold og senere i 5 over blev tabt af Koldings keeper. Zishan gik hen og scorede 87 points ud af Svanholms 181. Så der er grund til at tro at kampen ville havde haft et helt andet forløb hvis Zishan fik 0. Kolding vidste at Zishan var nøglen og var godt klar over at 181 var mange points. Kolding havde om lørdagen fejet Herning helt af bordet så det var ærgerligt for holdet at heldet ikke var med her om søndagen. For kun Ali Shah med 26 var den eneste and gærdespiller der kunne noget, resten fik Kolding billigt i jagten på points.


Sejren en kendsgerning med Ali Shahs hattrick

Koldings gærdeside er også afhængig af Pedersen familien. Minik gik billigt men Martin Pedersen var hele tiden en trussel mod Svanholmerne. Da Martin blev grebet ud ved totalen 96 var løbet næsten kørt for Kolding og Koldings sidste gærdespillere kunne ikke still noget op mod Ali Shahs spinnere og han sluttede halvlegen med maner med en vaskeægte hattrick.

Samtidig spillede lilleputterne finalestævne på Svanholm Park. Lørdag trådte AB med kort varsel ind, idet ingen andre jyske hold end Skanderborg så ud til at være i stand til at komme. Den jyske to`er Husum startede med at melde afbud sidste på ugen- og det gjorde Husum også hos juniorerne – hvad er der egentlig for noget Husum ?????? – og så var der knap nok tid til at bede andre end et københavnerhold om at træde ind og AB var villige. Svanholm fejede AB ret let af bordet (167-90) lørdag og samme dag slog den københavnske toer Ishøj Skanderborg med 121 – 80. Finalen blev spændende. På trods af at holdets bedste spiller ikke lavede noget særligt, hvilket plejer at være katastrofalt i disse lilleputkampe, viste Svanholm at have bredde og selv ned til omkring nr. 6 (flere så man ikke) viste spillerne et nydeligt lodret bat og stød efter bogen. Ishøjs bedste par spillere var ved denne lejlighed mere effektive end Svanholms tilsvarende, men Ishøj havde ikke meget at byde på efter nr. 3. Svanholm vandt med 3 stående gærder, da holdet var i stand til at spille så fornuftigt og samtidigt holde scoren gående, at det på trods af gærdetab nåede derhen, hvor Ishøj ikke længere kunne producere en rimelig kaster. Ishøj startede med 117 og det passerede Svanholm med 3 gærder i behold. Klubbens bedste spiller i finalen var Matti Malik med 30 points ved gærdet og 2 gærder for 21. Bashit Raja og Siddique Raja var i særklasse hos Ishøj.


Svanholms vindere – Usman But, Saif Yaqoob, Oliver Pedersen, Mata Malik, Adil Ahmed.
Knælende Faraz Hussein, Sonnich Thacher, Khizar Javed, Hassan Hussein.

Finale DM for juniorer

Kolding – Svanholm (i Herning). Svanholm vandt med 65 points.
Svanholm 181/8 (Zishan Shah 87, Ali Hammid Shah 26, Mikkel Sørensen 3/36). Kolding 116 (Matin Pedersen 40, Ali Shah 5/19, Taha Ahmed 3/22)

Finale DM for lilleputter:

Svanholm – Ishøj (Svanholm Park). Svanholm vandt med 3 gærder.
Ishøj 117 (Bashit Javed 45x, Siddiq Raja 34, Saif Yaqoob 2/18, Mati Malik 2/21). Svanholm 121/4 (Mati Malik 30, Siddiq Raja 2/18)

Kamp om 3.-4 plads
AB – Skanderborg. AB vandt med 73 points
AB 138/7 ( Fazan Ahmed 36, Filip Sørensen 2/34).
Skanderborg 65 (Uzman Ali 2/19)

Semifinaleresultaterne ved DM for ungdom for junior og lilleput Junior Herning – Kolding. Kolding vandt med 5 gærder. Herning 40. Kolding 41/5

I strålende sol og med lyden af et atletikstævne i baggrunden blev den jyske juniorsemifinale mellem Herning og Kolding i praksis afgjort i løbet af kampens første 14 overs. Da kunne Koldings anfører Martin Pedersen også være fint tilfreds med de 2 åbningskasteres (Mikkel Sørensen og ham selv) indsats. På det tidspunkt havde Herning scoret 10 points og mistet 6 gærder.

Hernings Glenn Hedevang viste dog hvordan denne kamp kunne være blevet mere spændende. Med en times koncentreret indsats blev han Hernings topscorer med 17. Han prøvede ikke at gøre det sværere end det behøver at være. Et par gange udfordrede han markspillerne i slip og slap godt fra det, men ellers var fokus på at holde bolden langs jorden og beskytte gærdet. Det var først da Koldings Steffen Langholtz kastede en lang bold at Glenn måtte give fortabt, og de to sidste Herningspillere fulgte hurtigt efter således at totalen blev 39 for alle.

Kolding nåede aldrig at få gærdestand bygget op, da der hele tiden faldt gærder med Sonny Nielsen som den primære årsag. Med lidt større koncentration kunne nogle af Koldings 5 gærdefald nok være blevet undgået, men der var dog aldrig tvivl om resultatet grundet Hernings lave score.

Kolding er dermed at finde i søndagens finale mod Svanholm

Svanholm – KB. Svanholm vandt med 47 points.
Svanholm 192 ( Zishan Shah 58, Sahadat RTiaz 50, Taha Ahmed 29, Asad Hussein 4/15, Waqas Akhtar 3/41).
KB 145 (Ali Ahmed 39, Taha Ahmed 4/22). Lilleput Ishøj – Skanderborg. Ishøj vandt med 41 points.
Ishøj 121 (Siddiq Raja 42).
Skanderborg 80 (Anders Bulow 16, Awais sanna 4/34). Svanholm – AB. Svanholm vandt med 80 points.
Svanholm 161.
AB 81.
Fredag aften vandt Svanholm en afgørende kamp omslutrundedeltagelsen i den københavnske juniorrække over AB. Kampen sluttede kort før kl. 20. Det var stort set bælgmørkt. En trænerordrer, som formentlig hører til en af verdens sjældneste fra Svanholms John Kedey, der stod dommer, lød til sine spillere i marken. Hvis I kan høre, at gærdespilleren rammer bolden, så smid Jer. Og det gjorde de rent faktisk og det var ikke for spøg.

Finaler søndag:

Svanholm – Ishøj Svanholm Park Svanholm – Kolding, Herning

Back To Top