skip to Main Content

FØRSTE DAY-NIGHT EN SUCCES

Den første day-night kamp afviklet i Danmark som en del af Køge Kricket Klubs 75 års jubilæum, må betegnes som en succes. Det gælder især når man kender de rammer som dansk cricket arbejder under. Køges bane er brugt om vinteren til fodbold træning og er der for udstyret med 6 lysstandere. Hvis man dertil tilføjer 3 mobile lysstandere så har man lys nok til at spille. Måske ikke så meget som ved de professionelle baner men nok til vore breddegrader.

Dagens kamp var også en del af landsholdets forberedelser til europamesterskaberne i August og besøget i Holland næste weekend
DC Select Xi gik til gærdet først. Holdet består af de professionelle, der virker i landet samt danske spillere der banker på til landsholdet. Derforuden fik holdet et lokalt islæt idet Søren Sørensen, tidligere landsholdskaster var med.

Forholdene til kampene må betegnes som perfekt. Banen er noget af det bedste man har set i år og klippet helt kort og fejet for græs. Køge skal have stort ros for deres forberedelser inklusiv brugen af cykellys for at markere grænsen.

Niels Peter Kopperholdt fik styr på den hvide bold og fik Select holdet i hurtige vanskeligheder med to gærder og senere fik Niel Schlittler eminent stokket ned ad legsiden af Bajit Singh. Svanholm’s John Kedey overtog styrerollen godt støttet af de andre men Select XI blev holdt nede scoringsmæssigt. Kun da Claus Hansen kom til i de sidste overs blev der gået efter de større slag med nogen succes. Select XI blev holdt nede på 183 på deres 50 overs.

I pausen underholdte flere ungdomshold under ledelse af Mickey Lund ved at spille cricket. Den første del af arrangement havde besøg af DK4 der vil lave en reportage om arrangementet.

Da Danmark kom til gærdet var tusmørket sat ind og den kunstige lys var måske ikke nok til at se bolden fuldt ud. Det blev meget bedre da det helt mørk men inden da tabte danskerne 3 hurtige gærder til Hamad Zaman fra Esbjerg. De to af dem til lange yorkere. Gerrit Müller så ud til at befinde sig godt og slog et par rigtige smukke slag inden han blev grebet ud ved 63. Med 5 gærder nede så det ikke så godt ud men Carsten Pedersen og David Borchersen bed sig fast og spillede sig ud af vanskelighedere. David viste sin styrke ved at slå nogle seksere i de sidste overs.


Hamid Zaman kaster Z Shah ud i tusmørket

Back To Top