skip to Main Content

Klimaforandringerne skabte dejligtvejr og hurtige baner til start.

Sikre Herning og usikre Glostrup og Svanholm fik startsejre

Elitedivisionen lagde ud lørdag med to spændende og en uspændende kamp i et for årstiden ufattelig dejligt cricketvejr med lynhurtige og tørre baner. Noget godt har den megen udsendelse af CO II i atmosfæren da gjort !!!!!


Esbjerg spilleren slap med skrækken

Det mest overraskende var vel, at den eneste uspændende kamp foregik i Herning, hvor nyoprykkerne holdt en tidlig fridag efter nærmest at have fejet gulv med Esbjerg. Kampen var færdig på 55 overe. I løbet af dem havde Esbjerg scoret 125 med Mads Schmidt som bedste med 32, hvor Esbjergs åbningsgærder spillede som om det var en 20/20 kamp. Men efter Henrik Øre og Mads Schmidt var ude var der ingen der kunne bide fast efter mange dårlige slag. Herning behøvede kun 23 overe for at overtrumfe. Troels Thøgersen fandt lige så meget behag i Esbjergs kastere som i de mange han maltrakterede i 1. Division og lavede 82 af pointsene på 58 bolde.

Fra holdopstillingerne skal noteres, at Esbjerg var uden Kent og Peer Jensen, de spillede nemlig hos Herning og derudover havde Herning Carsten Pedersen (ex Skanderborg, men gammel Herning-dreng) og Niels Peter Kopperholdt (ex Ålborg) med. Med denne opstilling og med dagens kamp er Herning klar den jyske krumtap i årets Elitedivision.


Mogens Christiansen er grebet ud fra Hamad Zamans kastning

Esbjerg havde altså Mads Schmidt, der ikke har deltaget alt for meget i de senere år.


Troels Thøgersen tager sig kærligt af Martin Øre

Til Glostrup, hvor dagens største ophidselser fandt sted. Som vores informator Steffen Langgård, der var absolut nærmeste vidne til det, fortæller, så var Glostrup langt nede i KB`s sæk, men kom op af den og passerede med sidste gærdet inde i tredjesidste over.

Og historien er følgende: KB ovenpå ved gærdet og endte med 224 efter 119 for 3 på 23 overs. Baljit Singh førte an i løjerne med 61 not out og Hammad Khan med 46. Anders Rasmussen 2/27. Glostrups 6 første ude for 67 og man kan ikke fortænke KB i at føle, at den var hjemme. Men informatoren (43) og Henrik Hansen (52) mente noget andet. De skiltes ved 182 (det ottende gærde) og til sidst var det sidstegærdet nyerhvervelsen Rasmus Nielsen (ex Ringsted og Køge) og Amorjot Berry , der battede sejren hjem.

Rygterne har gået, at Ole Mortensen skal optræde aktivt for Glostrup, men det var ikke tilfældet i denne kamp.

Uden den nykårede anfører Thomas Hansen både med bold og bat var det gået ilde for sidste års mestre Svanholm hjemme i åbningskampen mod Nørrebro, men hans 3/18 på 10 og 78 førte et usikkert mesterskib i havn.

Nørrebro havde gemt sit bedste kort Rashid Ali (76) til en plads som nr. 7 og sammen med først Javed Taugir (20) og dernæst Faisal Siddique (29) hævede han Nørrrebros total fra 49/6 over 133/7 til 180/8. Først da Thomas Hansen (3/18) vendte tilbage til sine sidste to overe var det slut med Nørrebro. Svanholms nyererhvervelse fra Glostrup Rohit Kanaya tog 2/25.

Svanholms halvleg fulgte præcist samme spor som Nørrebros. 6 ude for 81, men klubben havde Thomas Hansen, der med en nærmest klinisk udnyttelse af hullerne, endte med 78 not out. Thomas Vestergård (18) holdt ham inde til 156 og til sidst klarede Rohit Kanaya (14) at hæve sammen med Hansen til de sejrsgivende 186/7 med ca. 4 overe igen.

Svanholms nye spillende træner Shaun Gannon havde sådan en lidt la la debut med 23, mens hans offfspinnere indbragte ham 1/33.

I sidste uge startede 1. Division i skjul af den manglende udsendelse af turneringsprogrammet. Så til læsere af denne side. Når man ikke ved der spilles, kan man jo heller ikke informere om det.

Her havde AB II just ikke nogen lovende debut ved at være ude for 66 (Zijad Kijani 5 gærder for ikke ret meget) og det passerede Ishøj for 2 gærder. Forhåbentlig har AB II mere i posen. Ellers virker det absurd, at de har insisteret så voldsomt på at rykke op.

Skanderborg lavede 200 ude mod KB II på 44 overs hvor Thomas Nielsen var den bedste med 53. Lars Hedegårds og Lejf Slebsagers rundtur i de jyske klubber (og Husum, der jo også er en slags jysk klub- ganske vist lidt forlænget Jylland) er i år nået til Skanderborg, men Lars lavede kun 15 mens Lejf stod for 7 men begge tog 2 gærder som kastere. KB II svarede med 166 for 9 på 50 overs med Waqar Akhtar bedst med 55. En af KB’s kastere blev taget af efter en over da dommerne mente hans aflevering ikke var lovlig.

Hvis Lejf og Lars to skal se noget nyt i Jylland næste år kan vi anbefale Holstebro, hvor de endnu ikke har været.

Nissen med tillæg af P.Power

Videoklip Herning-Esbjerg (wmv-format)

 1. Henrik Øre kastes ud af N.P. Kopperholdt
 2. Mads Schmidt slår Kopperholdt til 6
 3. Mads Schmidt er grebet på en gentagelsesforsøg
 4. Ivan Kristensen er grebet
 5. Christian Nielsen er kastet ud på en triller
 6. Jacob Rubin er grebet ud
 7. Jesper Hansen er grebet ud
 8. Claus Hansen er grebet ud på stregen
 9. Junaid er løbet ud
 10. Hamad Zaman er grebet ud
 11. Martin Øre er grebet ud
 12. Mogens Christiansen er grebet ud
 13. Troels Thøgersen i aktion inkl. tabt chance
 14. Carsten Pedersen er grebet ud

Resultaterne:

Glostrup

Back To Top