skip to Main Content

Ingen ekstra omsætning for de københavnske tandlæger

Græspitch cricket gav store scorer

Cricket i den bedste række blev spillet for første gang i nyere tid på græs søndag d. 3. juni. Og til forskel fra det græs, der blev spillet på i Hjørring for mange, mange år siden skabte græspitchen på Svanholm Park ikke ekstra omsætning hos tandlægen.
Skal vi vende historiens blad lidt, gik rygterne, at Hjørrings offspinner Hartmann Petersen fik procenter hos den tandlæge, der fik handelen ved at Hartmanns offspinnere røg op i gebisset på spillerne. Den gang var der nu heller ingen hjelme, men den hjemmelavede pitch – produceret under initiativ af legenden Aksel Morild – var så farlig, at forsøget blev indstillet efter kort tid.
Pitchen på Svanholm park medførte 247/7 til Svanholm og 187/10 til AB altså en gevinst på 60 points til hjemmeholdet – og ingen tandskader. Ifølge Svanholms australier Shaun Gannon var det også efter den standard, han er vandt til, en god pitch med lidt i sig til alle. Lidt langsom, fordi det har regnet en del.
Svanholms sejr blev i virkeligheden grundlagt i en enkelt over, hvor Jamez Monitz på den mægtige bane i over nr. 43 fik fat i Khuram Khawaja. Fire seksere på fire bolde i træk, en prik og en firer. Altså 28 i en over. Så er det ikke sjovt at være kaster. Til sidst hævede Thomas Vestergård og Rohit Kanaya, så en halvleg, der hed 167 på 43 overe endte 10 overe senere med med 247. Det viser vigtigheden af at have gærder i behold.


Det er et af de billeder, der umiddelbart ikke er noget ved og som kun den største cricketamatørfotograf tør vise til nogen.
Men alligevel. Dette billede indeholder crickethistorie. For første gang i nyere tid blev der spillet eluitecricket på græspitch. AB`s Asim Hader åbner søndagens udfoldelser på Svanholm Park ved kaste den første bold til Mickey Lund med Tim Jensen som dommer.

I betragtning af, at AB`erne var græspitchdebutanter og at man kunne have haft en anelse om at deres spillestil ikke just var egnet til det underlag, gjorde de det flot. Særlig flot var det af juniorspilleren Tasif Khan, der åbnede og holdt sammen på halvlegen. 48 lavede han – og det glædede ungdomsleder Mikkel Grøn, der omsider havde fået seniorafdelingen til at tage en af hans ungdomsspillere med på det bedste hold.
khuram Khawaja og Khan hævede som 3 gærde fra 23 til 102 og AB var inde i kampen. Men Svanholm dækkede sine grænser og AB kunne ikke forcere bolden forbi markspillerne, så til sidst nåede de til desperationsslagene.

KB var i Husum og blev spurgt af Husum, hvor deres sædvanlige hold var henne. Men det var der ikke. KB kører for tiden med 5 reserver og det mærkes. 124 blev det til – og 125 for 4 til Husum.
Efter sommerferien er vi ved fuld styrke igen, mener holdleder Injam Khokar.

Glostrup har næsten altid let ved at mule Nørrebro. På en langsom pitch på Kløvermarken var hjemmeholdet ude for 82 og juniorkasteren Aftab Ahmed noteredes for 5 for 16. Men det blev ikke plain sailing for udeholdet, det mistede 6 gærder på vejen.

1. division

Deres korrespondent fik set AB II fra nærmere hold, idet han var tvangsudskrevet som dommer på AB.
Det er meget svært forståeligt, at dette hold, der i høj grad er sammensat af ældre cricketspillere, der hører til på et lavere niveau, ikke har en så moden holdning til spillet og klubben, at det føler en forpligtelse til at medvirke til at udvikle den AB-ungdom, som skal bære klubben fremover. Men de to juniorer, der var med, battede sidst og kastede sidst, mens de ældre fik deres tur – efter tur og rang og formentlig kendskab til anføreren.
Det er altså 3. holds cricket og 3. holds indstilling, der præger dette hold. Klubbens ledelse burde fortælle anføreren et par sandheder og en UK burde sørge for, at holdet blev udtaget efter andre kriterier. Albertslund vandt kampen uden at anstrenge sig og gjorde i modsætning til AB det, at de lod deres junior Irtiza Hussein kaste længe – ja så længe, at han endte med 5 gærder for 36.

Køge vandt årets første sejr – over KB II, selvom KB`erne havde Yassir Iqbal med.

Resultaterne

Elitedivsionen – Stilling

Nørrebro – Glostrup (0-2). Glostrup vandt med 4 gærder.
Nørrebro 82 (Aftab Ahmed 19, Aftab Ahmed 5/16. David Borchersen 4/20). Glostrup 83/6 (Peter Poulsen 36x, Martin Jensen 27, Faisal Siddique 3/31, Waqas Hafeez 3/21)

Husum – KB (2-0). Husum vandt med 6 gærder.
KB 124 (Baljit Singh 30, Renald Buus 3/30, Hauke Muller 3/40).
Husum 125/4 ( Gerrit Müller 39x, Mark Brodersen 34x, Saqib Tasneem 2/24)

Svanholm – AB (2-0). Svanholm vandt med 60 points.
Svanholm 247/7 (James Monitz 43, Shaun Gannon 41, Max Overgård 35, Thomas Hansen 33, Rohit Kanaya 32x, A. Hader 2/24).
AB 187 (Tasif Khan 48, Khuram Khawaja 44, Atta Ullah 31, Zishan Shah 4/35, Max Overgård 3/20)

1. division – Stilling

KB II – Køge (0-2). Køge vandt med 19 points.
Køge 168 (Jørgen Nielsen 45, Kenneth Jacobsen 38, Zishan Ali 5/27, Yassir Iqbal 2/25).
KB II 149 (Ali Ahmed 39, Kenneth Jacobsen 2/26)

AB II – Albertslund (0-2). Albertslund vandt med 8 gærder.
AB II 91 (Tauseef Khan 21, Irtaza Hussein 5/36).
Albertslund 92/2 (Khuram Hayat 35x).

Back To Top