skip to Main Content

UNGDOMS DM – KB og Svanholm løb med DM`erne

Der blev guld til KB hos juniorerne og til Svanholm hos lilleputterne ved årets slutstævne for ungdom, der afvikledes på Solvangsparken og Svanholm Park i det dejligste efterårsvejr.

Juniorfinalen hed Svanholm-KB og den vandt KB med 24 points i et opgør, hvor KB`s tilskuere efter den første halvdel af Svanholms halvleg kunne begynde at gnide sig i hænderne med udsigt til en opmuntring, der var så hårdt tiltrængt efter seniorholdenes nedrykning.


KB’s Nafeez Thusita kaster Svanholms Nalin Shah

Svanholm vandt lodtrækningen og gik ud i en smaskvåd mark. Begrundelsen var, at græsset ville standse KB`s slag – javel.
KB samlede 150 sammen og det hele blev centreret om Ali Ahmed, der har et temperament, der skaber gærdespillere. Han lader sig ikke rokke uanset hvad der sker omkring ham. Lidt langsom måske, men ved denne lejlighed guld værd. Han holdt sammen på KB`s halvleg med 62 ud af de 150. Han åbnede og gik som sidste mand. Mest bistand fik han af Waqar Akhtar (31). KB havde ikke særligt besvær med Svanholms spinnere i modsætning til hvad tilfældet senere var for modstanderen, så det blev mediumkasteren Wajjid Hussain der blev bedst (3/19).
Svanholm var vel med i første halvdel, men spinnerne Imran Anwar (3/17 på 8) og Suleman Arshad (0/17 på 8) satte en stopper for modstanderne, der ganske simpelt ikke evnede at score mod de to med den fornødne hastighed. Så Svanholm blev mere og mere presset og endte med 126


Panik i juniorfinalen. KB-spillernes temperemant er gået over gevind og dommerne Porter og Hafeez dæmper ned

Stor jubel hos KB over at snuppe den pokal, som Svanholm fik sat sig på sidste år. De to hold er blevet arvefjender med årene og spiller nogle drabelige indbyrdes kampe, mens de er gode venner udenfor banen. Det er måske derfor, de er helt oppe at køre, når de går indenfor kridtcirklen Vi kunne ikke lide at se at temperamentet løb over gevind og begge hold sledgede hinanden alt, alt for meget, uden at det ene hold vist har noget at lade det andet høre
Man kan sagtens hos de to hold pege på spillere med udviklingspotentiale, men her nøjes vi med KB`s Ali Ahmed. KB fik “kontant” udbytte af sit interessant projekt med et cricketakademi og har med dette tiltag fået et stort potentiale at bygge på fremover.


Guldvinderne fra KB med Ole Mortensen og Niels Bindslev


Sølvvinderne fra Svanholm

Herning var bedre end Esbjerg i kampen om broncen, ikke mindst takket være Milad Nawabi (85 ud af 211/7). Esbjergs 138 blev mest scoret af den flittige Mr. Extra, der leverede 58 ud af 238.

Lilleput Finaledag et antiklimaks

Lilleputfinaledagen blev lidt af et antiklimaks. Ishøj og Svanholm havde som ventet spillet sig i finalen, men den var næsten ovre, førend den var begyndt, da Svanholms Kizhar Javed fjernede Ishøjs top-tre. I de indledende lilleputrækker har lederne (dommerne) en stiltiende overenskomst om ikke at dømme ben for, men det gælder selvfølgelig ikke i finalestævnet. At det ikke behøver at være en fordel for en gærdespiller at være sikret mod ben for fik man syn for her. Man kan tillægge sig nogle uvaner, som koster dyrt, når der står en dommer og løfter fingeren. Sådan gik det her for Ishøjs “stjerner”. Ishøj lavede kun 40 og her var de 28 ekstra. De kom fordi den aldeles meget lille Zakria Javed ikke lod sig ryste. Kaste ham ud kunne ingen, så han stod der bare og lod Svanholm kaste udenom
Ishøjs Basit Javed har kasteevnerne til at gøre det samme ved Svanholm, som Khizar Javed gjorde ved Ishøj, men fik intet udbytte og Svanholms 43 blev scoret på 9 overe for et gærde.


Ishøjs Sulemand Ahmed kastet ud af Svanholms Matti Malik i lilleputfinalen

Svanholm har vundet lp.-DM fem år i træk. Det skyldes det rekrutteringsarbejde, der gøres og den bredde, det skaber. Svanholm kan derfor stille hold, der fysisk næsten allesammen ligner lilleputter. Det gjaldt ikke for de øvrige tre finaledeltagere, der alle havde mange ikke særlig gamle spillere med og skulle bære oppes af få. Men derfor var det alligevel godt at se, at Esbjerg på ikke ret lang tid har fået en ungdomsafdeling op og stå igen. Klubben har stolte traditioner her og al “genbegyndelse” er svær, men det må alligevel være tilfredsstillende at være så udmærket repræsenteret ved slutkampene.

Esbjergs 29 var dog ikke noget, der kunne ryste Skanderborg i matchen om 3. pladsen

Sådan kan man jo også stille op til holdbillede. Svanholms lilleputdanmarksmestre: Stående bagest fra venstre: Sikander Yousaf, Sonnich Thacker, Khizar javed, Daniel Rathore, Said Alam, Mads Henriksen, Toke Larsen. Liggende: Saif Yaqoob, Matti Malik

Resultaterne:

Juniorrækken

Finale: KB over Svanholm med 24 points. KB 150 (Ali Ahmed 62, Waqar Akhtar 31, Wajjid Hussein 3/19). Svanholm 126 (Taha Ahmed 25, Imran Anwar 3/17, Harris Anwar 3/34)
Broncekamp: Herning over Esbjerg med 73 points. Herrning 211/7 (Milad Nawabi 85, Niclas Damgård Hald 28, Morten Lund 2/24). Esbjerg 138 Claus Riis 38, Ihjas Saumy 4/40)

Indledende kampe lørdag:
Svanholm over Herning med 124 points. Svanholm 198/5 Hassan Rashid 49, Zameer Khan 30, Hameed Shah 30, Milad Nawabi 2/25) . Herning 74 Taha Ahmed 4/3, Nalin Thusita 2/8)

KB over Esbjerg med 7 gærder. Esbjerg 46(Harris Anwar 3/7). KB 47/3

Lilleputrækken.

Finale Svanholm over Ishøj med gærder. Ishøj 40 (Mati Malik 3/7, Khizar Javed 3/19). Svanholm 41/1

Broncekamp Skanderborg over Esbjerg med 6 gærder. Esbjerg 29 (Ageel Amjad 4/4). Skanderborg 30/1

Indledende kampe lørdag:
Svanholm over Esbjerg med 144 points. Svanholm 181/5 (Mati Malik 72, Sonnich Tahcer 34, Salim Mondoza 4/15). Esbjerg 47 (Daniel Gerlevsen 23, Mati Malik 2/5, Khizar Javed 2/6).
Ishøj over Skanderborg med 80 points. Ishøj 143/7 (Hassan Mahmoood 40, Basit Javed 33). Skanderborg 63

Back To Top