skip to Main Content

Danmarks cricketturne til Kenya i dagene 13 til 21 oktober.

I dag søndag spillede det danske landshold den første kamp mod et udvalgt hold fra Mombasa på den testtur til Kenya, som er den sidste opgave inden de vigtige kvalifikationskampe i Namibia i næste måned om at spille sig frem mod A-gruppen, hvor verdens 12 bedste nationer skal dyste i 2010.

Kampen i dag foregik på Mombasa Sports Clubs dejlige stadion, hvor banen er utrolig hurtig og stenhård.
Det udvalgte hold fra Mombasa vandt lodtrækningen og gik til gærdet.
Efter en god dansk start i de første 10 overs, hvor Kenyanerne havde meget svært ved at score på åbningskasterne Thomas Hansen og David Borchersen fik Thomas Hansen hurtig ram på Faizal med en ben for, og efterfølgende fik Henrik Saxe bowlet det andet åbningsgærde ud ved totalen 40. Herefter skiftede anfører Frederik Klokker hyppigt kastere. Først tog Morten Hedegaard Danmarks 3 gærde ved totalen 42, og ved totalen 55 snupper Henrik Saxe sit andet gærde grebet i slip af David Borchersen 4 gærder nede for 55 points på 17 overs.
Efterfølgende går det stærkt med gærdefaldene. Den talentfulde venstrehånds slowbowler Bashir Shah kommer ind i kasteangrebet og slutter meget fornemt med at tage 3 gærder for kun 6 points på 3 overs på en pitch der rigtig passede ham.
Kenyanerne formåede kun at score 104 points på 26 overs, hvor de 2 sidste gærder blev løbet ud efter godt dansk markspil.

Udover det flotte kasteresultat af Bashir Shah, tog Henrik Saxe 2 gærder for 18 på sine 6 overs . De øvrige kasteresultater var følgende :
Lars Hedegaard 1 gærder for 18 på 4 overs Morten Hedegaard 1 gærde for 23 på 4 overs, David Borchersen 0 for 16 på 5 overs, og Thomas Hansen 1 gærde for 16 på 4 overs.

Danmark startede med anfører Frederik Klokker og Carsten Pedersen ved gærdet.
Efter en god start bliver Frederik Klokker bowlet på en bold han selv spiller i gærdet. Han når dog at få scoret nogle gode grænseslag ( 20 points) Michael Pedersen og Max Overgaard går relativt hurtigt lige efter hinanden og tavlen viser 60 for tabet af 3 gærder.
Lars Hedegaard kommer ind til Carsten Pedersen, og efter en god start spiller Lars bolden lige ud i hænderne på point og bliver grebet ud. Morten Hedegaard, der ved lejligheden gør come-back spiller halvlegen til ende på en sikker måde sammen med Carsten Pedersen Morten Hedegaard, og den første danske sejr på turen er i hus. Danmark vinder med 6 stående gærder i en kamp hvor sejren på intet tidspunkt var i fare. . Carsten Pedersen spillede en solid og koncentreret halvleg på 42 not-out, og blev som nævnt godt og sikkert hjulpet af Morten Hedegaard til sidst med 13 not out.

Det danske hold viste god styrke, når man tager den lange 24 timers rejse og de strabadser der automatisk følger med i betragtning.
I morgen mandag står der hård træning på programmet og på tirsdag spiller holdet mod et udvalgt hold fra Nairobi inden landskampene mod Kenya i Nairobi. Jørgen Jønsson
Morten Hedegaard

Back To Top