skip to Main Content

Herning tabte – for anden gang på et år.

Og Husum og KB vandt

To rimelig gedigne overraskelser prægede lørdagen.

Den største var vel nok, at Husum kunne vinde en kamp. Holdet har indtil nu lignet nogle, der havde lyst til at være alle andre steder end på en cricketbane, men optændt af en Jörg Krüger, der blomstrede med at tage omkring halvdelen af Nørrebros gærder, fik Husum hjemme nørrebroerne ud for 154 – efter at Krüger havde gjort det lyst blandt udeholdet i begyndelsen, hvor 6 mand var ude for 30 og 8 for 80, førend Javed Taugir (46x) fik skabt en rimelig total på 154.

En Nørrebro gærdespiller demonstrer en ny teknik i kampen mod Husum (foto Svend Gerckens)

Men det er ikke meget på Husums lynhurtige bane og selvom ingen af Husums gærdespillere kom rigtig i gang , passerede holdet for tabet af 6 gærder. Forhåbentlig giver det Husum så meget lyst til crickettilværelsen, at der er noget ved at spille mod holdet, når de er på udebane.


Ikke noget at sige til, at Carsten Pedersen ser lidt misfornøjet til

Man har vel også lov til at kalde det en overraskelse, at Hernings danske mestre tabte. Bortset fra en kamp i slutningen af sidste sæson mod nedrykkerne Skanderborg har jyderne ikke prøvet det i mere end et år. Vinder var Svanholm på hjemmebane, hvor den tunge bane trods vertikalskæring af græsset i løbet af ugen, gjorde at grænseslag langs jorden var få. Bortset fra Svanholms James Moniz kunne ingen gærdespiller holde et gennemsnit på mere end 1 point pr. anden bold. Moniz afløste Zishan Shah (52 på 140 bolde), da Svanholm havde 102 for 4 på 35 overe. Der skulle noget til for at gøre den total vindende. Det havde Moniz, selvom han aldrig forekom at time stødene overbevisende – måske p.g.a. Hernings konstante kastning . Men han fabrikerede 47 på 40 bolde, usædvanligt for ham mest langs jorden. Svanholm endte på 182 for 8 på de 50 overe. Haman Zaman tog 4 gærder for 40, men generelt bowlede Herning solidt.


Brett Mulder beder forgæves til de højere magter i form af dommer Niels Bagh

Det er bekymrende, at landsholdets førende to gærdespillere Michael Pedersen(12 på 30 bolde) og Carsten Pedersen ( 26 på 60 bolde) har så svært ved at holde et scoringstempo, så deres hold kommer op på omkring 3 pr. over. Deres tempo mod en Svanholm-kastning, der formentlig ikke kan måle sig med et landsholds, kan man altså ikke vinde med internationalt. Jacob Larsen med 30 på 70 bolde nåede heller aldrig det krævede scoringstempo. Manden, der var udset til at sætte tempoet i vejret, Morten Hedegård blev hurtigt et af offspinner Bret Mulders 4 gærder for 16. Mulder kørte igennem 10 overe for sådanne minimale omkostninger og med sin længde kombineret med en til tider voldsom skruning holdt han Herning i et jerngreb. Han har bebrejdet os, at vi i disse spalter har hævdet, at han er 48 år gammel. Han er kun 46 !!!Hernings “hale” forekom væsentlig svagere end Svanholms og de var hjælpeløse overfor Mulder og Herning endte med at være ude for 160 på 49 overe.


Svanholms sæsondebutant Søren Vestergård lbw til Michael Pedersen

KB`s 217 (M Farooq 46) mod Esbjerg på Ishøjs bane, der var lånt til lejligheden, ville de fleste andre steder være omkring 250 plus. Banen var virkelig langhåret. Den sidste år for Glostrup spillende Mads Schmidt åbnede uden succes for Esbjerg, hvis “knaldhætter” hurtigt var ude 3/22). Henrik Øre og Jacob Rubin var ved at genopbygge ruinerne, men det holdt ikke og Esbjerg ude for 170. Yassir Iqbal havde et giftigt spell på 4 for 29 på 8 overe.

1. division

Albertslund tog en gedigen revanche for den ydmygelse, holdet var ude for hjemme mod Kolding i sidste uge. I returkampen i Kolding var hjemmeholdet ude for 106 – og det passerede Albertslund for et gærde på omkring 15 overe. Kan man forvente et koncentreret Albertslund-hold så kan søndagens udekamp mod Skanderborg måske blive underholdende.

Ålborgs 109 ude mod Køge var altid utilstrækkelige og Køge passerede for 6 gærder.


Se bolden – og hvor Hernings Jacob Larsen havde tænkt sig den skulle hen

Back To Top