skip to Main Content

Lykken er – at spille cricket

Så blev det endelig fredag, og regnen piskede ned, hvad skulle der nu blive af mit cricketprojekt i eftermiddag. Efter et par ugers optakt, hvor jeg havde uddelt flyers på Nørremarksskolen, sat plakater op rundt omkring i Finlandsparken, og reklameret på Finlandsparken.dk, var dagen kommet, hvor der skulle være træning på asfaltanlægget ved beboerhuset. Solen tittede frem, og klokken nærmede sig 14.00. Jeg konstaterede, at selv en mand med masser af pædagogisk erfaring, kan få sommerfulgle i maven. Forinden havde jeg bestilt tre kwick-cricket sæt og ekstra bat, fundet en sponsor der leverede 25 tennisbolde, og malet cricketbanen op på asfalten. Der var ikke mere, jeg kunne gøre end at vente og se.

Kl. 13.50 gik jeg ned til banen med alt mit udstyr. Tre drenge hang lidt væk ved multibanen, mon de var kommet for at være med. Lidt efter dukkede en mor op med 4 børn. Hun spurgte, om det var her der skulle spilles cricket. Smilet bredte sig på mine læber, selvfølgelig var det her. En af de tre drenge råbte at de var klar, og nu kom Ali med sine tre venner, som jeg havde mødt i centeret. Det begyndte jo at ligne noget. Kl. 14.15 var der 25 drenge og piger mellem 6 og 11 år, der tonsede rundt med bat og bolde. Der blev lært at holde på battet, kaste med strakt arm og stå rigtigt. Men vigtigst af alt, var der glæde og vilje til at lære nyt. Der var masser af, ”se hvad jeg kan nu,” og ”kan du ikke lige vise det igen.” En fantastisk oplevelse for den ”gamle” skolelærer. Midtvejs måtte vi lige have en sodavand. I mellemtiden var Maiwan, min gamle skoleelev kommet, med sine to dejlige drenge. Han fortalte, at han spillede i Fredericia nu. Som tiden dog går.

Efter to dejlige timer gav vi hånd og sagde tak for i dag. De lovede alle at komme igen næste fredag kl. 14.00 ved Beboerhuset i Finlandsparken for at lære mere om Cricketsportens mange facetter. Og mon ikke besøget af eks-landsholdsspiller Lars Hedegaard i uge 27, giver det sidste spark til at vi kan starte en lille klub i Finlandsparken.

Af

Bjarke Gade

Aktivitetsmedarbejder i Finlandsparken

Finlandsvej 103A

7100 Vejle

finlandsparken@gmail.com

Back To Top