skip to Main Content

Husum og Fredericia på sejrskurs

KB NU I KNIBE

 

A. Parvez, KB lbw til Bobby Chawla

Svanholm cementerede sit danske mesterskab ved at vinde hjemme over KB, mens nærmeste konkurrent Glostrup tabte ude til Skanderborg og må slås med Herning om sølvet. De to klubber mødes i morgen søndag.

KB plejer at have et godt tag på Svanholm –vandt begge kampe sidste år og var involveret i en lidt for dramatisk kamp mod dette års mestre tidligere på året, hvor eftervirkningerne var, at karantænerne ramte to af Svanholms og to af KB`s spillere. Mens Svanholm havde reservestaben i orden og ikke blev svagere af den grund ramte de lange karantæner ned i nogle af de bedste hos KB`s langt mindre brede spillerstab og har været stærkt medvirkende til klubbens mildest talt dårlige sæson – ikke mindst i betragtning af forstærkning af to af AB`s bedste.

Da det gik godt for KB. Mughal får dommer Bagh til at gå i dækning

KB stillede op uden Yassir Iqbal til den fremrykkede kamp mod Svanholm. Holdet ligger ellers og roder i bunden og man skulle mene, at KB kunne forestille sig, at der kunne være nogenlunde billigt køb mod et hold, der ikke havde noget at spille for – og man derfor kunne få alle mand af huse.

KB med og uden Yassir Iqbal er som dag og nat. Her var det i hvert fald nat for det meste af gærdesiden, der gik fra kun at være to ude ved totalen 71 til at være all out ved 94. N. Mughal (36) og T. Durai 26) skabte KB`s 2. gærdestand, der bragte holdet fra 2/3 til 3/72, hvor i hvert fald Mughal så ud til at være vældigt i spillehumør

S. Munir KB løbet ud

Men derefter var to løbet ud og manglende evne til at spille spinnerne Hamid Shah (2/17) og Bobby Chawla (3/20) bag KB `s deroute. Det var i øvrigt Chawlas afskedskamp – i hvert fald for denne sæson. Efter at landsholdet har spillet i Malaysia rejser han til Australien for at være spillende træner i en klub i omegnen af Melbourne og formentlig også have et civilt job. Ham får Svanholm svært ved at undvære, hvis hans fravær bliver af længere varighed – selvfølgelig som kaster, men også til at holde styr på nogle af holdets uregerlige temperamenter, der har det med at kamme over og som har respekt for ”faderskikkelsen” Chawla.

 

Formand Møller lbw til Bobby Chawla

KB havde i og for sig chancen for at få gaflen i Svanholm, da hjemmeholdet battede først i 40 overes kampen og havde 6 ude for 115.

Svanholms modstandere i år har dog lært, at mandefald blandt Svanholms første ikke er nogen garanti for gevinst. Hamid Shah var blevet hængende og sluttede med 54 på kontoen og med lidt bistand fik han totalen op på 197/7. Taha Ahmed åbnede med 40.

Hamad Khan, KB stokkes ud på Hamid Shahs kastning

 

Nu begynder Husum at vinde

Og så er der lagt op til nedrykningsdrama på Peter Bangsvej søndag. Husum er ved at lave en af den slags sidst på sæsonen redninger, som holdet har for vane og slog på Kløvermarken Nørrebro med syv stående gærder. Husum har anskaffet sig tyske – i Kiel bosiddende – Bilal Jaffar, der efter sigende skulle have spillet cricket på godt plan i Pakistan. Han har virkelig vendt lykken for holdet.

Men i marken var det dog først og fremmest Finn Kleissl, der synes at have kastet sig i form. Han snuppede 6 gærder mod på et nørrebrohold, der virker meget træt her sidst på sæsonen. De var ude for 131, hvor kun Rashid Ali gjorde sig nogenlunde bemærket.

Ved gærdet scorede Bilal Jaffar, der lavede et century mod Herning, 41, mens Gerrit Müller præsterede 32 under anvendelse af tre – hvad der blev betegnet som – damegribere.

Vinder Husum over KB søndag er de to klubber pludselig a points på sidstepladsen – og alt kan ske.

Fredericias sensationssejr

Det er svært at se Albertslund som en seriøs kandidat til oprykning til elitedivsionen efter at holdet gik hen og tabte hjemme til Fredericia. Hjemme spillede Albertslund den sædvanlige gang – det skal gå hurtigt – cricket – og hurtigt gik det i hvert fald med at komme ud –på 36 overe for 151 (Jaffar Butt 36, S. Ahmed 35), De sidste 4 hævede med sølle 5 points, da den ellers ubeskrevne V. Thanabalasingam foldede sig ud som kaster med 4/15.

Fredericia åbnede med den 66 årige Steffen Meibom (det er altså ikke en aldersmæssig overdrivelse – vi har spurgt ham- han ligner det ikke, men er det !!!). Nu som før har han en englelig tålmodighed. Han må have givet Albertslund irritationshår i hovedet, da han blev hængende og i en samlende halvleg på 32 på 113 bolde prikkede han Fredericia opad. Da han var gået – ved 98 – klarede anfører og keeper V Sasitharan med 31 not out at spille en sensationel sejr i de jyske hænder

Svanholm II var på besøg i Køge på Preben Felts festdag, men bidrog ikke til festlighederne, idet holdet gik i marken og fortsatte med de scorer på omkring 300, som modstanderne har præsteret flere gange mod Køge. Denne gang 288 (Hassan Rashid og Bobby Malik hver 51, Sahadat Riaz 45, Jørgen Nielsen 4/38). Køge sluttede på 68 (Kizhar Javaid 3/20)

Køge trænger virkelig til en pause fra 1. divsion. Det kan hverken være særlig sjovt for holdet – eller for den sags skyld modstanderne, hvis de bare har lidt sans for cricket – sådan som det går. Vi kan kun anbefale 2. divsion øst. Det er ikke nogen dårlig række og efter at den har fået neutrale dommere er holdene vældig tilfredse med at være her. Her vil der være bedre udfoldelsesmuligheder for de unge mennesker, som Køge skal bygge på.

 

Back To Top