skip to Main Content

Lokket af solbærvin, æbleskiver og cigarer

 

 

Preben Felt fejret med maner

Danmarkssamfundet har skænket Køge Kricket Klub en fane. Den blev naturligvis luftet af Jørgen Jønsson og Felt under Felts hyldestreception

Ved en yderst velbesøgt reception i Køges klubhus blev Preben Felt hyldet og takket for 25 års formandsskab for KKK- eller Køge Kricket Klub.

Man kunne også have hyldet ham for at have været medlem i 61 år eller for 49 år i bestyrelsen.

Uden Preben Felt havde Køge ikke haft forhold som tilfældet er nu med et godt klubhus god bane med kunstgræspitch. -I min første tid havde vi et lille skur, så en kasseret jernbanevogn – uden bund – som klubhus fortalte Felt

Nu ser det ud til, at der om et års tid kan holdes en ny reception – for Preben Felt har overtaget kassererposten – efter svigersønnen !!!

Og kasserere i Køge Kricket Klub er langtidsholdbare. Jens Peter Jensen holdt 50 år på posten – og nogen tid efter han var holdt op, døde han – så Preben har bare at blive ved – det er den bedste livsforsikring.

Den nye formand Jan Rasmussen takkede Felt på foreningens vegne for den livslange indsats – Køge havde spenderet en pæn gave til Felt, men som en af deltagerne sagde – det var aldrig sket i Prebens tid.

Han var nemlig mand for at holde på pengene – af bitter erfaring.

 

Der blev også spillet cricket under receptionen, Svanholm II`s Hassan Rashid batter mod Køges optimistiske slipopstilling

Da han trådte ind i bestyrelsen var klubben så langt nede økonomisk, at de 5 bestyrelsesmedlemmer måtte kautionere for 10.000 kr. i fællesskab – og det var altså mange penge dengang. Men – med en vis stolthed – fortalte Felt, at der ikke gik mere end et par år, så var klubben på ret køl igen.

Jørgen Jønsson var en af DCF`s repræsentanter og kunne komme med en kamprapport fra 1961, hvor Preben Felt med 61 points not out havde sørget for at slå et svanholm-hold. Jønsson mindedes de utallige gange de to herrer havde stået i hver sin ende af pitchen med et ungdomshold for ikke at glemme Felts næsten livslange værk : Køges årlige velbesøgte indendørs lilleputstævne, der er blevet en institution.

Om de 61 mod Svanholm kunne Felt sagtens huske de 51 år tilbage: -Det var nemt nok, som han sagde – man skulle bare sætte en kant på, så fløj den ud ad Baunehøjbanen, der i høj grad var belagt med koks på de mange – og store områderr, hvor fodbolden havde slidt huller. Blandt dem, der kastede var håndboldlandsholdsspilleren Bent Henriksen, der skød hårdt som håndboldspiller og kastede hårdt som cricketspiller. Hans søn Søren kom også ned og sagde tak til Preben på DCF`s vegne, mens hans søn spillede udenfor på Svanholm II. Sådan bliver det i familien.

En repræsentant for kommunens fritidsudvalg takkede Preben for at være det, han havde været for Køge gennem alle årene. Bare flere havde din entusiasme og indstilling sagde han, mens han fortalte, at idræts- og kulturudvalget nærmest havde haft tårer i øjnene, da de så det arbejde KKK lavede i boligblokkene i Køge Kommune og for integrationen i kommunen.

Og hvordan kom Preben så ind i Køges bestyrelse for 49 år siden.

– Jeg blev lokket med æbleskiver , solbærvin og cigarer af den daværende mangeårige formand P. Lehrman-Madsen, der aldrig var karrig med at gå ned i sin købmandsforretning og hente forsyninger til bestyrelsesmøderne.

-Vi var 5 mand og der var kun en, der ikke røg, så cigarosen lå tæt over det lille mødelokale.

Flere ledere af Felts slags – der kan overleve cigaros og solbærrom – og det ville se helt anderledes ud med dansk cricket. Men Felts opofrelse findes ikke så ofte længere

SN

Og når enden er god er alting godt. Den nye formand Jan Rasmussen foran billedet af bagdelen hos en fransk dame af det lettere kavalleri, der pryder Køges klublokale. Værket er stor fransk kunst. Var det ægte kunne Køge få millioner kr. i kassen ved at sælge det.Forfatteren af billedteksten ved godt, at han bliver til grin, hvis det er forkert, men maleren var da vist Monet
Back To Top