skip to Main Content

Husum må ned efter drama på KB afbrudt af uannonceret skybrud

Efter regnvejrssjask mod KB

 

Sikke et nedrykningsdrama på KB. Desværre blev det trukket så længe ud, at de ikke så få tilskuere for længst havde mistet tålmodigheden og var taget hjem til middag, da klimaks indtraf.

 

På en pitch næsten uden opspring er Hauke Müllers stød lbw-farligt

 

 

Det endte med at KB vandt med 7 points efter at have indledt med 199, mens Husum – efter regnsvejrsnedskæringer og under anvendelse af Duckworth/Lewis systemet-skulle lave 191 på 44 overe. Det betyder, at Husum må ned i 1. divsion, men hvor var det dog tæt på at klubbens sædvanlige “sidst på sæsonen redningsaktion” havde givet pote.

Kampens besværligheder startede med, at der først kunne kastes den første bold omkring kl. 11.15. Med en vejrudsigt, der varslede regn, men ikke så meget, kunne der advokeres stærkt for nedsat oversantal. Havde meteorologerne ikke taget sig grusomt fejl havde holdene utvivlsomt også valgt den løsning, som dommerne tilbød dem, men som de ikke ønskede at tage imod p.g.a. kampens vigtighed.

Meterologerne – udskældt med rette- havde annonceret et par millimeters regn, men det blev sent på eftermiddagen til noget, der mindede om skybrud og gav omkring halvanden times afbrydelse, så kampen først endte i småmørke efter kl. 20.00

 

 

Husums åbner I. Ali spillede en rædselsfuld gang fransk cricket og brokkede sig endog umådeligt over at være ude med ben for her

 

 

Vandet fossede ned – og havde det være tidligere tider havde KB`s bane stået under vand. Men nu har FCK postet så mange penge i nyt drænsystem, at banen kunne tage regnen, mens der løb lidt vand ind under pitchen og gjorde den i forvejen “med lavt opspring-værende pitch” endnu lavere.

Gerrit Mülller i lbw-fare – fire husumer ude med ben for

 

Slut på Hauke Müller. Den altid forsigtige dommer Sten Thomsen giver ham ud på M. Faroughs beundringsværdige 10 overe – 1 for 16

 

Under sådanne omstændigheder på en sådan pitch er KB`s Mohammed Farough nærmest umulig at sende nogen steder hen. Bolde på god længe med lavt opspring lige i gærdet hele tiden. Han endte med 1 for 16 på 10 overe.

Husums åbnere Kleissl og I- Ali kunne simpelthen ikke få gang i scoringen. Kleissl blev desperat og sendte en høj bold mod grænsen på Omar Hayats åbningsspinnere, der blev strålende grebet af Tanga Durai, der måtte tilbagelægge omkring 15-20 meter. Forinden havde I. Ali brokket sig voldsomt over, at være sendt ud ben for. Godt at KB`s ungdomsspillere var gået – både fordi de ikke skulle se hans opførsel ej heller bliver inspireret af hans gærdespil, der var det rene fransk cricket med fastfrosne ben og kroppen vendende sig i diverse retninger – som da vi spillede “fransk” på gaderne i vores barndom.

Så var det tid for Husums tunge kavalleri. Med spænding havde man set frem til Husums nyerhvervelse Bilal Jaffer, der spiller på det tyske landsholds og som har domineret de gange han har været med, og som er betegnet som en “stjerne” efter hans lynhurtige 100 i Herning. Lad det være sagt med det samme. På en pitch, hvor bolden springer normalt og hvor kastningen er mådeholden vil Jaffer med sit gode øje kunne dominere i lyntempo. Her, hvor bolden holdt lavt, var han solgt til stanglakrids. Jaffer kan simpelthen ikke bevæge benene andet end lidt vrikken frem og tilbage på fødderne på slaggrænsen. Havde han være ungdomsspiller hos Henry Buhl havde han lært benarbejdets vigtighed. Nu kan han formentlig dominere 1. divsion næste år, hvis pitchene ikke kræver, at han flytter fusserne – ellers ikke. Hans logiske endeligt endte med at han igen, igen blev ramt på benene og var ude for 17, da han genoptog gærdespillet efter den første længere regnvejrspause.

 

Et skridt på vejen mod Husums endeligt. Billal Jaffar – igen naglet til creasen uden andet end end vrikken med fødderne – bliver Tangas Durais første offer. Dammarks internationale dommer Nils Bagh er sikker i sin sag.

Pitchen blev lavere og lavere, bolden mere og mere våd, slasket og ubrugelig. Pitchen mod Husum, bolden til Husums fordel. Brødrene Hauke 29 på 46 bolde og Gerrit Muller 33 på 34 bolde. De var ude ved 5/116 efter 30 overe – og de sidste – mindre benådet af vor skaber med talent end disse to – skulle altså lave 75 på lidt under 14 overe. Anfører Krüger med 20 på 18 bolde, Gerckens med 19 på 21. Men panikken bredte sig. Sidstegærdet kom ind da der var fire overe igen ved 170 – kravet var altså 11 for uafgjort. Drengespilleren Jannick Wiese imponerede med et par drives.Totalen stod på 183 med et par overe igen, da Gerckens blev løbet ud.

Forinden havde KB så sandelig også haft svært ved at sætte fut i scoringstempoet på den svære pitch, selv en normalt så hårdtslående og hurtigscorende herre som N. Mughal overvintrede i 105 bolde med en score på 69, mens Omar Hayat producerede 40 på 75. Lidt lystig hitning fra den nedre ende bragte dog KB på 199 – og redning fra sidstepladsen.

Nu skal KB slås med Nørrebro på sidste spilledag om at undgå næstsidstepladsen. Et ny nerveryster venter.

1. divsion

AB med endnu

Hvor længe var Adam i Paradis – eller hvor længe fik AB sit livescore system til at virke. Ja Adam var der nok en smule længere end AB fik held med sine anstrengelser – det kommer selvfølgelig an på, hvor lang tid det tog for Adam at bide af det forbudte æble.Så vidt vides er der ingen tidsangivelse i biblen

AB `s livescoresystem virkede ikke længere end til Fredericia havde lavet 54 for6. Det var selvfølgelig nådigt for Fredericia, for jyderne var ude 63 og kom altså ned på jorden igen efter lørdagens sejr over Albertslund. Pitchen var efter det oplyste ikke god og som en af de store gamle klubber er det svært at forstå at AB ikke har anskaffet en kunstgræspitch, så cricketspillerne ikke skal komme ud for rødgruspitche, der har været udsat for fodboldstøvler mellem kampene. Kommer AB`s spillere ud for mere ubehagelige kastere end Fredericias kan det være, at de er mere desperate i deres ønsker til AB`s modvillige hovedbestyrelse.

Men Fredericia har ikke kastere så ubehagelige som AB

Back To Top