skip to Main Content

Vi skal mellem de to bedste ved ICC World Cricket League

Frederik Klokker reverse-sweeper mod VRA

 

Danmarks bedste gærdespiller Frederik Klokker får et par travle uger

I dag drager det danske cricketlandshold til Malaysia for at spille ICC World Cricket League 4. Vores modstandere, som jeg vover at kvalificere i følgende rækkefølge er: Nepal, Malaysia, USA, Tanzania, og Singapore. Det store spørgsmål er så, kan det danske hold kile sig ind mellem de to bedste, hvilket bliver en nødvendighed, hvis vi skal avancere til ICC-div.3.

Det danske mandskab er en passende blanding af unge talentfulde spillere, og garvede veteraner, der især på gærdesiden på forhånd ser ud til at være en forstærkning fra sidste års landshold.

Veteranerne er på denne tur kendetegnet ved landskamprekordholderen Carsten Pedersen, som har spillet 110 kampe på vores nationalhold, han skal være med til at gøre vores gærdeside i den nødvendige bredde sammen med de tre lefthandere Frederik Klokker, Michael Pedersen og en anden veteran Andy Lambert. Det store spørgsmål vil være, vil Carsten Pedersen stadigvæk være i stand til at få samspillet i løbet mellem gærderne sammen med Frederik, Michael, Andy, samt de noget yngre Rizwan Mamood, Aftab Ahmed. De to unge svanholmere Taha Ahmed og Hamid Shah, der begge er hurtige løbere mellem gærdet bliver spændende at følge. Dette emne, med at løbe de hurtige points, er et væsentligt punkt i holdets opbygning af en halvleg, når og hvis, vi kommer ud for en tættere kastning, end hjemme i elitidivisionen.

Der hviler naturligvis meget på Frederik Klokkers brede skuldre. Det er han vant til også i den hollandske Topklasse. Frederik var igen i weekenden ophavsmand til at sætte grå hår i hovedet på holdleder og altmuligmand Ole Roland her kort før afgang til Malaysia, hvor det blev en kendsgerning, at Frederik ikke vil være med i afgangs-truppen, da han med sine 43 not out på 45 bolde i weekendens semifinale spillede en sejr hjem som femtegærde i mod VRA. Da semifinalen skal spilles på søndag den 2. september, får Frederik Klokker travlt, og vil først kunne komme med i den anden kamp mod USA – han går således i første omgang glip af den første kamp mod Tanzania – og hvis hans hold Excelsior vinder semifinalekampen den 2. september, skal han hjem igen til Holland og spille finale den 8. september, hvor han og landsholdet i så fald vil misse den nok så vigtige sidste gruppekamp mod Nepal. Sådan er betingelserne, når man spiller professionelt i en udenlandsk klub.

Vores kasteside ser på papiret god og varieret ud. De to Svanholm-åbningsbowlere Sair Anjum og Henrik Saxe har sæsonen igennem virket fit og rimelig tæt bowlende, ligesom vi ved, når det gælder på bedre plan, så er Aftab Ahmed en til tider giftig pacebowler, der måske mere er typen som gærdeæder . På slowbowlersiden tror jeg vi vil være turneringens mest velfunderede hold. Faktisk er ingredienserne på det danske hold med hensyn til de bløde kastere næsten fuldkommen. Så må tiden vise, om pitchene og vores spillere, indeholder det middel, som gjorde os nærmeste uspillelige ved sidst EM på denne front. Vi har to forskellige venstrehåndsslowbowlere – Bashir Shah, der skal huske at turde udfordre modstanderne (flight og variation), og Leif Slebsager, der med sin store rutine, normalt vil være i stand til at holde gærdespillerne nede, og på den måde indbyde modtanderne til at angribe andre af vores spillere som legspinneren Bobby Chawla, og fx Hamid Shah. I samme forbindelse er det tillidsvækkende, at anfører Michael Pedersen, som regel i større mesterskaber formår at administrere sine konstante offspinnere, som et stort og billigt supplement til den øvrige brede kasteside.

Held og lykke til det danske hold. Vi tror på en plads mellem de 3 bedste, som minimum vil sikre vores fortsatte eksistens i rækken, men vi skulle helst ende på en oprykningsplads, hvilket nok også er holdets målsætning.

Kampprogrammet ved ICC World Cricket League Division 4. Er:

Mandag den 3. september Tanzania-Danmark

Tirsdag den 4. september USA-Danmark

Torsdag den 6. september Singapore-Danmark

Fredag den 7. september Malaysia-Danmark

Søndag den 9. september Nepal-Danmark

 

Jørgen Jønsson

 

 

 

Back To Top