skip to Main Content

Har spillerne viljen og DCF økonomien bør vi gå med på vognen

 

Taha Ahmed, som keeper mod Guernsey får måske flere kampe

Så bliver det svært at sige nej til dette nye spændende tiltag

Hvis jungletrommerne taler sandt, i dette tilfælde ikke nogen fra urskoven, men en normalt pålidelig kilde Nissen, der i god tid før jul, afslører en måske tidlig julegave til cricketfolket. Gaven, som blev afsløret her på hjemmesiden for et par dage siden, og som på ingen måde er gratis, er måske en enestående chance for vor hjemmelige cricketelite. Det dilemma, som spillerne i øjeblikket befinder sig i, at der spilles for få kampe til at få den hjemlige standard op på den højde, vi havde for nogle år siden, kan måske løses på sigt. Før i tiden var der en del spillere, der tog ud i den store verden for at udvikle sig yderligere. Selv om nogen mener, at man ikke kunne se på de spillere, der drog til Australien, New Zealand, Sydafrika og andre steder, at de var blevet bedre, var der dog generelt tydelige forbedringer at se, når de pågældende spillere tørnede ud om foråret i vores bedste række. Hvis Danmark bliver forespurgt, om vi er interesseret i at være en del af de cricketnationer, der vil lægge bane til og et hold – det bliver formentlig så vores landshold- bliver det formentlig svært at sige nej til et så udviklende forslag. Selvfølgelig, skal der både være økonomi og stor interesse fra vores elitespillere, hvis vi skal deltage i en så stor international årlig turnering, hvor vi formentlig vil være de undertippede i de fleste kampe.

Vil spillerne være indstillet på at ofre mere tid på at blive bedre?

Ikke mindst spillerne, det ville være interessant at høre deres mening, er en af de afgørende faktorer, hvis vi skal sige ja til et så omfangsrigt internationalt tiltag, som det ville være, med en udvidelse af vores internationale sæson og arrangementer, som nærmest vil blive fordoblet. Omvendt, det er jo netop det, med de mange nødvendige internationale arrangementer, vi har manglet, hvor vi som nævnt stort set ikke de sidste mange år, har haft spillere ude at dygtiggøre sig i udlandet. Nu har vi chancen, i stedet for de 14 kampe i elitedivisionen, samt de enkelte årlige internationale arrangementer, som har været for få til at vore spillere i realiteten kunne følge vores nærmeste modstandere, når det endelig gik løs i de større turneringer. Det siger sig selv, hvis vi kommer med i den omdiskuterede europæiske årlige turnering, hvor man møder alle mod alle i arrangementer, hvor man både spiller 50 overs kampe og Twenty2o hver gang man dyster mod en af modstanderne i denne europæiske turnering, som formentlig bliver mellem 8-10 stærke udvalgte distriktshold/nationer, skal der hives flere ressourcer frem af spillere og ledere.

Shehzad Ahmed vil udvikle sig med flere kampe

Der bliver større muligheder for de unge talenter

Hvis dette meget interessante tiltag bliver en realitet, samtidig med at vi får startet det nye spændende Sports Academy Viborg godt op til næste år, så har dansk cricket gjort et helhjertet og fornemt forsøg på en god og nødvendig udvikling i det nok så vigtige elitearbejde. Det vil samtidig blive mere attraktivt at være en kommende seriøs og hårdtarbejdende talentfuld cricketspiller, der fremover gerne vil gøre et ihærdigt forsøg på at komme helt frem i den absolutte top i europæisk topcricket.

Jørgen Jønsson

 

 

Back To Top