skip to Main Content

AB sender seks unge spillere til Durham County

Akademisk Boldklub er indgået i et samarbejde med den profesionelle engelske cricketklub Durham omkring udveksling af spillere. Samarbejdet begyndte da AB via cricket-forbundets hjemmeside fik kontakt til en af klubbens trænere. Træneren havde på det tidspunkt lige afsluttet et ECB level 3 kursus og var interesseret i at opleve hvordan cricketsporten bliver dyrket i andre europæiske lande. Akademisk Boldklub har to gange i 2012 haft træneren på besøg, hvor han har hjulpet klubben med at afvikle to 3 dages lejre med masser af cricket. Den engelske træner var så imponeret over niveauet i Danmark og talentet hos de danske spillere at han tog tilbage til Durham og fortalte hvad han havde fundet.

Resultater er blevet at Durham har inviteret en række af klubbens unge spillere til at komme over i december og træne sammen med Durhams akademi for at se spillerne an.

De første tre spillere rejser til Nordengland fredag den 7. December. Denne gruppe bliver fulgt af yderligere 3 spillere, som rejser den 14.

Gruppen omfatter blandt andet Fazan Ahmed som har tiltrukket sig megen opmærksomhed efter at han blev udnævt til MVP i sommeren U17 turnering. Også den unge off-spinner Mukarram Hussain, som har været en af de helt store kaste profiler i 1. division, er med.

Fazan Ahmed, AB, man of the tournament

Klubben har givet spillerne et kammera med på turen og glæder sig til at kunne fortælle mere om spillernes oplevelser.

Durham County er den yngste af de 18 mayor county klubber i England. Klubben ligger i Nord England tæt ved den store engelske by Newcastle. Klubben fik County status i 1991 og har vundet det engelske mesterskab to gange i 2007 og igen i 2008. Klubben rummer flere kendte engelske spillere. Blandt andet Paul Collingwood og Steve Harmison. Når klubben spiller T20 er den kendte sydafrikanske spiller Herschelle Gibbs også at finde blandt spillerne.

Klubben har et stort cricketstadium med plads til 19.000 tilskuere. Banen bliver også brugt til en del af Englands internationale kampe på test niveau.

 

Back To Top