skip to Main Content

Ukendt Køge-spiller og farmeren fra Namibia skaffede dansk forty-sejr.

 

DSC_0767

Et umage, men matchwinning par. Køges Tommy Jespersen og Namibias tidligere frygtindgydende fastbowler Wayne Ackerman, der kom til Danmark som 39årig

I de sidste 44 år har der været 42 trekantturneringer mellem fortyklubberne fra Danmark, Holland og England, hvor holdene er mødtes på skift rundt om i de forskellige lande.

Med syv sejre til Danmark indtil denne turnering, ni til hollænderne og 26 til englænderne kan man vel nok tillade sig at betegne danskerne som det tynde øl i den sammenhæng.

Men det skulle blive løgn, da den danske forty-klub havde værtsskabet under sin 50 års fødselsdag fejret på Svanholm Park.

Ole Mortensen holdt ganske vist en tale under onsdagens festivitas, hvor han beklagede sig over, at danskerne ikke kunne stille et bedre hold i deres egen jubilæumsturnering. Men han kendte åbenbart ikke kvaliteterne hos den ukendte køge-spiller Tommy Jespersen og farmeren fra Namibia Wayne Ackerman – for ikke at sige kasteevnerne hos Køges Jan Rasmussen.

Danskerne tabte tirsdag den første kamp mod hollænderne, englænderne slog hollænderne onsdag. Da danskerne i slutkampen torsdag fik englænderne ud for 199 skulle hjemmeholdet passere på 37 overe for at vinde turneringen.

DSC_0750

Ackerman folder sig ud

Det var ikke nogen uoverkommelig opgave, fordi banen var lynhurtig, men efter at have set det danske gærdespil mod hollænderne, hvor den manglende Ole Mortensen var en af de få retfærdige, var det ikke en score, man ville have satset mange penge på.

Tommy Jespersen, Køge (62), der blev skadet lige efter at hans åbningsmakker Peter Mortensen (senest Svendborg) var gået som første ved totalen 101 efter 22 overe, scorede alene ca. 1/3 af pointsene. Jesperen gik retired hurt, Ole Olsens ophold blev kort, Allan Majgård, Svanholm lavede 30, Lejf Slebsager, Herning et rundt nul, hvorefter Jespersen kom ind igen og dannede par med 51. årige Wayne Ackerman, da danskerne havde 142/4 på 31 overe. Kraftkarlen Ackerman, der i sin tid på en ranch i Namibia alene kunne håndtere en tyr, lagde lidt forsigtigt ud med enere, men foldede sig derefter ud med to seksere og tre fiere og de to sørgede for passage i over nr. 36. Ackermann 44 not out og Jespersen 62 not out.

Fortys formodede stjerne over alle Ole Mortensen kunne ikke spille efter en voldsom beskadigelse af den ene fod i første kamp og blev erstattet af Jan Østergård, Fredericia, der tog 2 gærder for 28 på 8 overe, Jan Rasmussen, Køge 4/40 og Ackermann 2/46. Den formodede stjerne nr. 2, Lejf Slebsager måtte gå gærdeløs efter 0 for 17 på 8 overe – og det er nu ikke så tosset.

DSC_0769

Det vindende forty-hold med de to hollandske dommere: Stående bagest fra venstre;: Lejf Slebsager, Herning, Jan Østergård, Fredericia, Peter Mortensen, Svendborg, Jørgen Nielsen, Køge, Ole Olsen, Køge, Wayne Ackerman, Glostrup, knælende Jan Rasmussen, Køge, Peter Crawford, Aarhus, Tommy Jespersen, Køge, Allan Majgård, Svanholm og Niels Torp Andersen (keeper), senest AB

Efter turneringen blev den måbende Tommy Jespersen kåret som turneringens spiller og modtog præmien. På tilbagevejen viskede han til hjemmesidens reporter: ”Jeg tror, at jeg drømmer”.

Under den efterfølgende festivitas afsløredes en sensation i forty-sammenhæng. Den spanske fortyklub blev taget med i denne trekantturnerning, der nu er en firkant. 2014s turnering spilles i Rotterdam formentlig i tredje uge af juli.

DSC_0715

Hollænderne gør Steffen Meibom og Kurt Østergård til æresmedlemmer

DSC_0718

De var form over det, da turneringens middag holdtes i Svanholm Park

DSC_0717

Den tidligere frem-spiller Helge Kaj havde berøvet restaurant Det Hvide Lam sit husorkester og ledte det svingende jazzband med sin klarinet.

DSC_0709

Forty-turneringerne bringe folk af de mest overraskende nationer sammen. Hos tidligere præsident Ole Christiansen og hans Lis har lille Dima de seneste år været på rekreation efter at drengen havde været tæt på Tjernobyl under reaktorspræningen. Omkring 100 danske familier tager disse børn på rekreation hver sommer en måneds tid. Han kedede sig godt og grundig, men en spansk dreng – søn af en af de spanske spillere – påtog sig at lære ham cricket. Dimas begrænsede engelskkundskaber gjorde det vanskeligt, men i den alder er sprog ikke nogen hindring. Man bruger fingersprog. Nu må vi se om Dima bliver Ukraines første cricketspiller.

SN

Back To Top