skip to Main Content

Skanderborgtalent der spiller i Australien vraget til landsholdstruppen

 

Årets gærdeoverraskelse Anders Bülow ikke udtaget til World Cup i Dubai

Det danske landshold, der har kvalificeret sig til Twenty20-World Cup i Dubai i tiden 15 til 30.november 2013 er udtaget, og holdet er ændret på et par pladser siden sommerens Twenty20-EM i Sussex.

Holdet er følgende :  Michael Pedersen, Skanderborg (anf), Frederik Klokker, Skanderborg (keeper), Carsten Pedersen, Skanderborg, Rizwan Mahmood, Skanderborg, Kamran Mahmood, Skanderborg, Hamid Shah, KB, Bashir Shah, Glostrup, Aftab Ahmed, Glostrup, Kasper Rubin, Esbjerg, Jacob Rubin, Esbjerg, Basit Javeed, Svanholm, Yasir Iqbal, KB, Pawan Kumar, Ishøj. Christo Botma, Kolding.

Bobby Chawla har ikke kunnet få fri til at deltage, og Taha Ahmed er ikke fundet god nok denne gang.

Anders Bülow blev fundet for let til Dubai
Anders Bülow blev fundet for let til Dubai

Den største overraskelse er vel nok, at man ikke har fundet plads til den talentfulde allrounder Anders Bülow fra Skanderborg. Anders er just ankommet til Australien, hvor det også var meningen at hans klubkammerat Kamran Mahmood skulle have været med- Kamran kunne ulykkeligvis ikke få visum til Australien- og Anders må således være alene om det nok så vigtige ”udviklingsophold” i klubben, hvor Bobby Chawla er spillende træner.

At man ikke har kunnet få plads til Anders Bülow på landsholdet, skyldes nok flere ting, men hvis vi kigger på hans resultater i år, og sammenligner dem med så mange af de andre udtagne spillere, må man nok undres lidt. Anders Bülow har i sine 14 halvlege i elitedivisionen scoret 432 points, og i de 10 ud af 14 halvlege har han scoret over 25 som åbner. Hans kasteresultater hører også med i toppen af elitedivisionen – 24 erobrede gærder for 14,2 i gennemsnit- Så der må være andre ting der taler mod. DCFs eliteleder Peer Jensen begrunder noget af UKs beslutning. ”UK mener, at det er bedre at Anders Bülow bruger november måned til at udvikle sit spil ude i Australien, da man ikke mener at Anders ville være i ”Top-5” i gærdeordenen i Dubai, og derfor vil han og DCF have bedre af, at han bruger sine kræfter på en yderligere udvikling i sit spil i Australien” siger den danske eliteleder Peer Jensen. Det kan man så være enig eller uenig i. Denne referent er uenig, og vil håbe, at man så hurtigst muligt får meddelt og motiveret Anders deres beslutning, så han ikke går derude og bliver al for modløs. Han er, og det skal han naturligvis også være, en skuffet spiller lige nu. Egentlig lidt ærgerligt, fordi rent faktisk ligger Anders Bülows gærdespil, efter min bedste overbevisning godt til Twenty20-cricket – han er god til, og har også mod til at spille bolden over den cirkel, som modstanderne næsten altid stiller op, over for åbningsgærderne i starten af kampene. Argumentationen om, at Anders ”Strikerate” i elitedivisionen kun er lige under 70 holder ikke en meter. I elitedivisionen er der tale om 50 overskampe, og ingen tvivl om, at Skanderborgs mesterskab i år, i næsten alle kampe, blev grundlagt af turneringens bedste åbningspar Klokker-Bülow, hvor det var vigtigt, at de blev inde og grundlagde de store halvlege holdet lavede.

En anden overraskelse er nok, at en af Asmat Ullahs hårdtslående Ishøj –gærdespillere, Pawan Kumar, har kunnet slå sig gennem UKs nåleøje. Det bliver interessant at følge, om den til tider noget hasarderede Pawan vil være i stand til, på et noget højere plan, at få sit meget offensive spil til at fungere.

Pawan Kumar, som her hælder nakken tilbage, får forhåbentlig bedre ram på bolden i Dubai
Pawan Kumar, som her hælder nakken tilbage, får forhåbentlig bedre ram på bolden i Dubai

Sidst vi spillede World Cup i Dubai lykkedes det os kun at vinde en kamp (Bermuda), og på papiret ser det denne gang ikke lettere ud for det danske hold, som virkelig skal gå – om ikke gennem ild og vand-  så varme og fugt, og ikke mindst mentalt. Er vi rustet til dette, må målet være, at komme hjem med et par sejre, og med klarhed om at vi kæmpede det bedste vi har lært, så kan man ikke forlange så meget mere mod hold, der som minimum er semi-professionelle.

Som tidligere nævnt deltager 16 hold med 8 i hver pulje, og Danmark er i pulje med Afghanistan, Bermuda, Holland, Skotland, Kenya, Nepal, og New Papua Guinea.

Jørgen Jønsson

Back To Top