skip to Main Content

Holland ude af det gode selskab

 

209156[1]

Peter Borren, Holland i sving under turneringen i New Zealand

 

 

 Holland har mistet sin ODI status. Går glip af store ICC- tilskud muligvis  sammen med Danmark. TV cricket lørdag

Skotland og United Arab Emirates (UAE) mødes I finalen i ICC Cricket World Cup Qualifier i New Zealand, der er afviklet i de forløbne uger i New Zealand og de to lande har dermed kvalificeret sig til  ICC Cricket World Cup i 2015.  Finalen bliver live streamet  på den officielle  ICC website www.icc-cricket.com lørdag

De to hold sikrede deres deltagelse  efter at have placeret sig på 1. og 2. pladsen i  Super Six stadiet of kvalifikationsturneringen. Deltagelsen i world cup turneringen i 2015 (50 overs)  sker sammen med de ti  Full Members plus  Afghanistan og Ireland.  Altså en turnering på 14 hold.

Kvalifikationsturneringen blev en sportslig og økonomisk katastrofe (kan man vist godt tillade sig at kalde det)   for Holland, der blev nr. fire i gruppe B og dermed ikke kom med i super six-spillet.

Det havde den virkning at Holland mister sin ODI-status (ODI er en betegnelse for at være godkendt som l. klasses i oversbegrænsede turneringer og giver en masse penge i tilskud fra ICC). Den status  opnåede Holland i januar 2006. Siden dengang har Holland spillet 63 oversbegrænsede kampe mod andre ODI-nationer, vundet 28, tabt 44, 1 tie og 3 no result. Også  Kenya mister sin ODI status og at genvinde en sådan vil bl.a. kræve en sejr over en af ”full members”.

Ikke blot sportsligt  (kampe mod full members vil antageligt blive færre, da de ikke tæller i noget officielt regnskab), men også økonomisk vil dette bliver et slag med voldsomme følger for Holland, der har været i stand til at have ansat en spillerstab på halvprofessionel basis. Man må gætte på at løn til spillere og hele det professionelle set up må skæres voldsomt  ned. .

Holland har kunnet opretholde sine “dyre vaner” takket være det store ODI-tilskud fra ICC.  Ifølge  Cricket Europes hjemmeside  må man  frygte, at forhandlinger i Dubai i denne periode desuden  vil følge til nedskæring af tilskuddene til Associate og Affiliate nationer. Danmark (som associate nation) vil også blive ramt af sådanne nedskæringer til fordel for større tilskud til ODI-nationer, så timingen af Hollands exit fra ODI-status kunne dårligt være værre.

 Når krybben er tom bides hestene som bekendt og eftervirkningerne i Holland har allerede vist sig ved at formanden for landsholdssetuppet i Holland har forladt skuden. Han kunne ikke se sig selv i et mere beskedent opbygningsarbejde

 

 

Slutstillingen I super SIX

 

UAE                                      5    4    0    0    1    8    0.737

Scotland                              5    4    0    0    1    8    0.495

Hong Kong                          5    3    0    0    2    6    0.568

Papua New Guinea                5    2    0    0    3    4   -0.495

Kenya                                  5    1    0    0    4    2   -0.201

Namibia                              5    1    0    0    4    2   -1.035

 

 

Indledende    gruppe A

Scotland                    4    3    0    0    1    6     1.66

Hong Kong               4    3    0    0    1    6     1.07

UAE                            4    3    0    0    1    6     0.85

Canada                       4    1    0    0    3    2    -2.07

Nepal                         4    0    0    0    4    0    -1.57

 

Indlende gruppe B

Papua New Guinea      4    3    0    0    1    6     1.10

Namibia                          4    3    0    0    1    6     0.57

Kenya                              4    2    0    0    2    4     0.40

Netherlands                 4    2    0    0    2    4     0.37

Uganda                           4    0    0    0    4    0    -2.46

SN

Back To Top