skip to Main Content

Hvis vi havde en instruktørside

213527

Denne irske pige viser vejen frem

Et par eksempler på et almindeligt bat-opløft

Jeg kan ikke lade være. Når man kommer rundt i haller og på baner, er det mere udtalt end nogensinde, at man møder og ser utrolig mange forskellige batløft og udgangsstillinger hos de unge gærdespillere.  Jeg mødte engang en anerkendt engelsk instruktør som udtalte med stor overbevisning ” en hver begyndelse for en god criketspiller, der snart vil score et Century, er et ordentligt og højt opløft og en god og naturlig udgangsstilling”. Jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Derfor har jeg tilladt mig at fremvise to kvindelige/piger som modeller i nærmest protest til det man i øjeblikket oplever af forkerte og mærkværdige udgangsstillinger og batløft for drengenes vedkommende. 

Og her Shansetta fra Horses, der viser alle drenge udgangsstilling og batløft
Og her Shansetta fra Horsens, der viser alle drenge udgangsstilling og batløft

Senest oplevet ved de danske ungdomsmesterskaber i Ishøj i sidste weekend. Understreget på en anden måde, det er noget lettere, hvis en ung cricketspiller har dette helt elementære tekniske udgangspunkt i ”bagagen”, når han eller hun-øjensynligt indeholder de få ”hunner” vi har til rådighed i dansk cricket, allerede dette rimelige tekniske redskab på ”rygmarven” (se billedet af den eneste pige ved ungdoms-DM)- så er man allerede nået vidt i sin uddannelse, som den omtalte kloge engelske instruktør udtalte. Så kære ungdomsspillere gør nu de elementære ting rigtigt fra starten , så sparer alle vores ungdomstrænere en masse tid og bøvl.

Jørgen Jønsson

Back To Top