skip to Main Content

Elitedivisionen starter i den kommende weekend

Forudsigelserne plejer at passe nogenlunde                                                                                                                                                                    DM-guldet bliver en kamp mellem Skanderborg og Svanholm

Svanholm er blevet meget bredere
Svanholm er blevet meget bredere

Uden at være i besiddelse af Peter Bellis svigermor Corintas sandsigerevner, er det alligevel lykkedes for undertegnede de sidste par år at ramme spådommen om årets gang og placeringer i vores bedste række nogenlunde præcist. Ikke at bedømmelserne var og er så præcise, at elitedivisionsholdene i den nye sæson ikke behøver at slå til bolden eller kaste efter modstandernes gærde fordi alt er aftalt og forudset på forhånd.

Til den nye sæson der starter i den kommende weekend, er der sket nogle markante ændringer. I sær er Svanholm blevet forstærket på vitale poster. Den tidligere professionelle Amjad Khan har indgået en aftale med Svanholm som spillende træner, og de to brødre Zishan og Hamid Shah er vendt tilbage i folden efter en enkelt sæson i KB, som var med til at give sølvmedaljer til den hæderkronede Frederiksberg-klub. Omtalte tilgang til Svanholm, gør holdet meget bredere og vil opgradere klubben til at være guld-favorit sammen med sidste års mestre Skanderborg. Sikke ”herrekampe” der vil blive mellem de to omtalte topklubber, hvor især ”tvekampen” mellem Danmarks to bedste spillere Amjad Khan og Frederik Klokker vil blive en attraktiv forestilling. Svanholms spillende træner Amjad Khan siger ” Vi går helt og aldeles efter guldet, vi har et godt hold, især virker vores gærdeside bred, jeg mener allerede jeg har fået indarbejdet den nødvendige holdånd og forståelse for at holde sammen i med-og modvind, og dette sammenholdt med de kvaliteter vi har på holdet, tror og håber jeg på succes” siger den tidligere engelske testspiller.  

Træner Amjad er optimist
Træner Amjad er optimist

Skanderborgs sidste års mesterhold har et par ændringer på holdet. Således har den nye spillende træner fra New Zealand Richard Sherlock, spillet nogle kampe på førsteklassesniveau i New Zealand, han er især bowler. Veteranen Søren Kirk har i starten af sæsonen åbnet ved gærdet sammen med unge Anders Bülow, men mon ikke holdet vender tilbage til sidste års succesrige åbningspar Klokker-Bülow, som suverænt var Danmarks bedste åbningspar, og hvor tydeligvis Bülow nærmest ”sugede” lærdom til sig i dette makkerskab. ”Vi har ikke gennemgået de større forandringer siden sidste sæson, dog har vi fået tilgang af et par spillere fra Herning og Fredericia, som vil gøre vores seniortrup noget bredere, som også vores 2.hold, som jo rykkede op i 1. division, vil nyde stor glæde af. Vi ser stort set ikke anderledes på tingene end vi gjorde sidste sæson, så mon ikke det skulle være nok til at give os endnu et mesterskab” udtaler Skanderborgs anfører Frederik Klokker.

Anfører Klokker er også optimistisk
Anfører Klokker er også optimistisk

Bronze-kampen kommer nok til at stå mellem Herning, Glostrup og KB, og her er det svært at forudsige hvem der står bedst rustet. Glostrup har efter sigende mistet deres bedste gærdespiller Peter Poulsen, der har købt sommerhus, og så ved vi nok hvad dette betyder nu om dage, jeg skulle nu kende Peter dårligt, hvis han ikke på et eller andet tidspunkt dukker op for at svinge battet i et par kampe. Manden der skal forsøge at udgøre Peters kvaliteter er den fra Ishøj tilkomne gærdespiller Afzaal Virk, som på sine gode dage er en potentiel Matchwinner. Dertil kommer den ”genopstående” Shehzad Ahmed, som hele sidste sæson var ude med en alvorlig fodskade. Glostrups ungdomstræner Rasmus Koefoed har fået overdraget det på ingen måde lette anførerbind på et hold, der har fået et par nye navne, hvoraf Matti Malik, som er kommet fra Svanholm, nok er den mest interessante.

Shehzad Ahmed vil igen pynte Glostrups gærdeside
Shehzad Ahmed vil igen pynte Glostrups gærdeside

Herning har fået tilgang af den unge Lavanish Prem, der de næste par år går på Akademiet i Viborg. Der er delte meninger om Lavanishs spillemæssige kvaliteter lige nu- han har jo spillet for Horsens i de lidt lavere rækker- er lige blevet udtaget til landsholdstruppen. Rækker hans nuværende teknik også til at lave nogle halvlege elitedivisionen? Det bliver spændende at følge.

Som nævnt har KB ”afleveret” de to brødre Hamid og Zishan Shah tilbage til deres barndomsklub Svanholm. Dette vil naturligvis blive et stort tab. Så meget mere vil der blive lagt på Yasir Iqbals brede skuldre, så man må håbe at den travle forretningsmand vil være i stand til at spille alle kampe.

Nedrykningslaget kommer efter min mening til at stå mellem oprykkerne Husum og Nørrebro. Selv om Ishøj har mistet et par gode gærdespillere, er Asmat Ullah alligevel forholdsvis optimistisk ”lad os nu se om ikke vi alligevel får styr på vores gærdeside, der går altid så mange rygter på denne årstid om at den og den spiller der og der, lad os nu afvente situationen” siger Asmat Ullah. Ishøj har stadigvæk de to stabile brødre Waqas og Saad Hafeez, samt den tredje veteran Adnan. Undertegnede er spændt på, om de to unge talenter Adel og  Ali Akhtar har ”hår” nok på brystet til i år at kunne gøre sig i elitedivisionen.

unge sympatiske Ali Akhtar fra Ishøj ved gærdet
unge sympatiske Ali Akhtar fra Ishøj ved gærdet

Det bliver også spændende om Husum er indstillet på, at når man spiller i elitedivisionen, så møder man altid op i stærkeste opstilling, også på udebane (ved godt at det er noget Jörg Kryger hellere end gere vil). Der går rygter om at Gerrit Müller har arbejdet hårdt med sig selv og et par af klubbens gærdetalenter. Når vi er ved navnet Müller, så er det helt fantastisk at storebror Hauke, han fylder 50 i år, stadigvæk kan skræmme selv spillere i elitedivisionen med sine hårde bolde. Hvor får han dog kræfterne fra? Det lover godt for Husum som er i fuld gang med at lave en stor ungdomsafdeling.  Nørrebro uden Aftab Ahmed er efter min mening det samme som en god middag uden rødvin. Klubben får det virkeligt svært, og hvis de skal gøre referentens ord til skamme, skal de undgå sidstepladsen i elitedivisionen.

Uden at komme alt for meget ind på hvem der vinder 1.division og hvem der bliver tophold tør undertegnede dog godt pege på et par stykker der kommer til at kæmpe om det. Esbjerg er nok det bedste bud på direkte oprykker, og så er der hold som Kolding, der godt nok faldt noget sammen til sidst i elitedivisionen, samt AB, som jeg forudser som en farlig outsider, har fået en god spillende træner, og mon ikke alle de unge talenter, som Mikkel Grøn har opfostret, snart springer ud i fuld flor? Problemet er dog stadigvæk akademikernes markspil (det ligner ikke noget der trænes meget i). Det ville ikke undre, hvis de to storklubber- Svanholm og Skanderborgs 2-hold også vil blande sig i topstriden.

Jørgen Jønsson    

Back To Top