skip to Main Content

Nyeste bane i København indviet

 DSC_0309

Specialdesignet banner markerede dagen. To Copenhagen-hold spillede under indvielsen

For 58 år siden blev det sidste cricketslag slået af Brønshøj Boldklub. Ikke  langt herfra  blev Københavns Kommunes  nyeste bane indviet lørdag d. 30. maj  i Tingbjerg Idrætspark, som hjemsted for den med eksplosionsfart voksende Copenhagen CC.

Og det skete med pomp og pragt.

To borgmestre og den amerikanske ambassadør var gæster, talte og forsøgte sig under indvielsesslagene  med  spillet.

Det er en fantastisk historie. Det er en af dem, der får en til at tvivle på ens menneskekundskab.

Det er i virkeligheden  historien om Henry Buhl og hans projekt  med kunst og cricket på Mikkelberg  en gang til.

DSC_0300

Sheick giver datteren (th) en symbolsk hånd under pasningen af kiosken til indvielsen. Fem kroner for en sodavand – det bliver Copenhagen ikke millionærer af

 

Her selvfølgelig i helt andre omgivelser med hvad der officielt er en ghetto lige udenfor lågen, men med en indvandrer ligesom Buhl, nemlig  Copenhagens stifter og formand Saleem Sheck som idemand og igangsætter og arbejdmand.

Vidt forskellig baggrund, vidt forskellig sted, , men begge de herrer, begge oprindeligt uden cricketbaggrund, besjælet af en vild tanke om, at cricket kan bruges til at bringe mennesker sammen og forbedre samfundet omkring dem og at de skal gå rapt med at vise det, uanset at man får at vide, at det ikke lader sig gøre.

Begge kom de til mig med deres projekter og i mit stille sind tænkte jeg, at ”manden er gal”. Men jeg sagde det aldrig – før nu –for  uanset hvad man tænker bakker man da op, når da nu er nogen, der har visioner for cricket – selvom de forekommer lidt,  for ikke at sige meget – overdimensionerede.

Men ved nærmere eftertanke.   Det er jo ikke underligt, at man tænkte de to var” gale”  – man må være gal for at skabe, det de to har formået

Og Buhl fuldførte sit fantastiske projekt  i Husum.

Formand Saleem Sheick fuldførte i løbet af to år sit utrolige projekt på Tingbjerg .

DSC_0278

Socialborgmester Jesper Christensen (A) bor i samme opgang som Shecik lige overfor den nye bane på Tingbjerg. Her holder han en af indvielsestalerne.

 

Ja, fuldførte og fuldførte , hans  hoved summer fortsat af planer om  forbedringer såsom klubhus, indendørsfacliteter m.m.

 På to år har han og hans bestyrelse m.fl. sørget for, at Copenhagen har lilleput- og juniorhold samt tre seniorhold – og vi skulle hilse og sige, at de er ikke ilde.

DSC_0291

Et af indvielsesslagene af USAs ambassdør Rufus Gifford var et omvendt sweep. Måske ikke så overraskende for en ambassadør på Ole Mortensens kastning. – Jeg havde nogle af vore australske ambassademedhjælpere til lære mig at spille hjemme i garagen i aftes, sagde han. Man måtte imponeres over hans boldbegavelse.

Copenhagen har fået en ganske dejlig bane med kunstgræspitch  i Brønshøj Idrætspark, en bane, der i løbet af nogle måneder er forvandlet fra en nærmest pløemark mark med usselt krat  til en glimrende tætslået bane, som de fleste danske klubber kunne misunde ham. Krattet er fjernet,  og når der kan vokse græs på det ryddede areal får banen en mere end acceptabel størrelse.

DSC_0295

Ambassadør Gifford og borgmester  Jesper Christensen slapper af efter deres debut.

 

Copenhagen har selv tømret et læskur sammen og der er i øvrigt også en kastegård.

Sheicks evne til at kontakte de rette mennesker og få dem med på ideen  viste sig ved opbuddet af honoratiores til indvielsen. Hele to borgmestre fr Københavns Kommune af hver sin politiske observans holdt tale  Begge deres afdelinger har været medvirkende. Jesper Christensen er socialdemokratisk socialborgmester  og  Carl Christian Ebbesen  kultur og fritidsminister fra Dansk Folkeparti og deres  kommune har  jo nok bidraget mest.

For de fik lov til at tale forud for den yderst sporty amerikanske ambassadør Rufus Gifford, der talte kloge ord om sportens betydning for samfundet og menneskers trivsel, og hvorfor hans ambassade måtte hjælpe med dette projekt. Vi blev fortalt, at Gifford længe før der var tale om indvielse, sagde til Sheick, at han ville være med

 Og DCFs formand Kentorp var der selvfølgelig og talte rosværdigt kort måske ved tanken om den smukt udseende og utroligt lækre frokostbuffet, der ventede gæsterne.

DSC_0303

Banen med festteltet under indvielseskampen

Og vi skal lige have med, at der var to mand fra nærpolitiet i fuldt ornat. De var der ikke fordi de skulle holde orden, men fordi de var inviterede og fordi de var glade over dette tiltag for deres bydel, som de var noget så stolte over. Man skulle ikke sige noget nedsættende om Tingbjerg til dem uden at få et åndeligt rap over fingrene. Det er et af Københavns bedste steder, sagde de. Tæt på skov og vand (Utterslev Mose) og dejlige moderne lejligheder.

Søren Nissen

DSC_0298

Generalsekretær Roland,  næstformand for Copenhagen CC, Jørgen Mizander , kendt af de meget gamle i gårde fra sin tid i B.1913, Odense og formand Kentorp

 DSC_0306

Og så var der buffet – der var form over det.

Back To Top