skip to Main Content

Fantastisk TV-Champions League Twenty20-Cricket fra Indien

 

 

Jacques Kallis- Fantastisk cricket-karriere
Jacques Kallis- Fantastisk cricket-karriere

“Kallismatic” spil af Jacques Kallis i semi-finalen mod “Knight Riders”

Det er både fantastisk og fascinerende at se de store Champions League-kampe i Twenty20-cricket, hvor verden bedste spillere i øjeblikket i bogstaveligt forstand slår deres folder. Det gør de ikke gratis, der er utrolig mange penge i spil, når holdene Knight Riders, Hobart Hurricanes, Super Kings, og Kings XI Punjab dyster mod hinanden i de afsluttende kampe.

For os seer, der har mulighed for at kigge på disse meget underholdende og velspillede kampe, hvor fx markspillet bliver udført nærmest atletisk , med stopninger og greb, som selv en tidligere verdens-målmand Peter Schmeichel ville blive misundelig over at se udført så fornemt og elegant. Ligeledes er både kastning og gærdespillet en oplevelse for sig. Man sidder og ønsker, at alle danske unge cricketspillere ser disse liveudsendelser, som ”Eurosport-2” sender, når det ikke kommer til at genere Bundesliga-fodbolden, uden sammenligning i øvrigt, har denne skribent tidligere spurgt ”Eurosport” om hvorfor man ikke viser disse meget populære cricket- kampe noget mere planmæssigt, uden at man kommer ud for at afbryde cricket-transmissionen, for i stedet at vise en 2-bundesligakamp i tysk fodbold? Svaret var, at den danske afdeling ikke havde mulighed for at bryde en sådan international aftale. Om finalen mellem Chennal Super Kings og Knight Riders, som bliver spillet  i morgen lørdag vil blive vist på¨Eurosport-2, har ikke været muligt for redaktionen at finde ud af.

Kallis har battet sin sidste test
Kallis har battet sin sidste test

Jacques Kallis var den store spiller mod Hurricanes

Den 39-årige sydafrikanske teststjerne Jacques Kallis var den store oplevelse i den ene semi-finale mod Hurricanes. Hurricanes lavede først 140 med en flot spillende Shoaib Malik som topscorer med 66 på 46 bolde. Efter de første 7 overs i Knight Riders innings så det ikke alt for godt ud (2ude for 45), men da Jacques Kallis gjorde sin entre som nummer 3, kom der gang i sagerne. Kallis har just proklameret sin afgang til test- og ODI-kampe. Men Jacques Kallis udelukker ikke, at han de næste par år godt vil spille disse meget højt betalte Champions League-kampe for Knight Riders ude i Indien fremover. Med det spil han fremviste i denne semifinale, er der heller ikke grund til at lægge battet på hylden i denne underholdende form for cricket. Kallis scorede 54 points på 40 bolde og blev således ”matchwinner”. Når man kigger på Kallis og hans teknik, er det meget slående, at han altid er i boldens linje med det man kalder ”full-face” på battet. Det er ikke fordi Kallis tager så store skridt frem til bolden, men evnen til at være i linjen er hans varemærke.

Jacques Kallis nåede at spille 166 test med et så fornemt resultat som 13.289 scorede points med et gennemsnit på 55,37. Ligeledes nåede han at spille 328 ODI-kampe, og hvor han er den spiller der har lavet næstflest Century.  Knight Riders vandt kampen med 7 stående gærder.

Bravo for nogle flotte slag
Bravo for nogle flotte slag

Den anden semifinale blev vundet af Super Kings der slog King XI Punjab med 65 points. I denne kamp var det den West-indiske Teststjerne  DJ. Bravo(67 på 39 bolde) der var den helt store spiller med lidt hjælp af Patel (31 på 18 bolde). Med til historien hører, at Bravo blev droppet i begyndelsen af kampen. På det stærke vinderhold befinder der sig også spillere som Dhoni, MC Cullum, Raina bare for at nævne nogle fra det stjernebesatte hold, som altså skal møde Knight Riders i finalen i morgen.  Finalen bliver efter oplysning fra sædvanlig pålidelig kilde genudsendt i sammendrag på søndag kl. 7.00-9.00 på Eurosport-2

Jørgen Jønsson   

Back To Top