skip to Main Content

En ny “Morild-klan”, brødrene Malik på vej i dansk cricket

Den ny "Morild-klan", Malik-familien med foreløbig 4 drenge Ali.Isa,Jaya og Musa
Den ny “Morild-klan”, Malik-familien med foreløbig 4 drenge Ali.Isa,Jaya og Musa

I 1995, hvor undertegnede var træner for AB, var der en lille hurtig og altid positiv ung venstrehånds gærdespiller ved navn Nasar Malik, som elskede at spille cricket. Han var et typisk produkt af det offensive pakistanske cricketspil, hvor man måske for ofte tager chancer ved gærdet, i en forhåbning om, at man forholdsvis hurtigt får lavet en flot halvleg. Nasar Malik var i høj grad en af disse humør spillere, hvor man som træner havde meget svært ved at få sat en lidt bedre og mere holdbar struktur på hans gærdespil. Nasar var altid den første til at give træneren ret, men når han stod derude på midten med battet i hånden, glemte han alt om hvad vi på forhånd havde talt om.

For 4 år siden oplevede jeg en helt anden Nasar Malik.  Ham, som altid var munter og positiv og altid havde arbejdet hårdt i sit arbejdsliv, var pludselig blevet en forandret person på et split- sekund, hvor han på grund af et tragisk biluheld, som Taxachauffør, blev påkørt af en bilist, der kørte over for rødt.  Nu kan Nasar kun bevæge sig med to stokke, og er blevet ramt hårdt både fysisk og psykisk.

Inden dette tragiske trafikuheld nåede Nasar lykkeligvis at få 5 drenge og en pige, og de 4 ældste drenge har allerede taget faderens store cricketinteresse op med stor iver i Svanholm. Foreløbig har jeg haft den fornøjelse at herse lidt med de 3 af drengene i håb om at få sat lidt skik på deres spilletemperament, hvad der ikke helt lykkedes mig i den forholdsvise korte tid jeg trænede Nasar Malik. De to ældste Ali og Musa har allerede vist store forbedringer i deres gærdespil- begge er lige som faderen lefthandere- og hvem ved, denne Malik-familie bliver måske det nye ”Morild-dynasti”? Nok ikke med så mange medlemmer, at de kommer til at stille to hold, som Morild-familien kunne mønstre for mange år siden, men mindre kan vel gøre det.

Jørgen Jønsson

 

Back To Top