skip to Main Content

Børn i avisen – Oktober 2015 ramte cricket igen en af de større aviser

Foto: Kent ”Buller” Pedersen
(Fotograf/Kent ”Buller” Pedersen)

Oktober 2015 ramte cricket igen en af de større aviser. Cricket i Danmark kan ellers have svært ved at fange avisernes opmærksomhed. Sportssiderne dækker elite-resultater i de landsdækkende aviser, og her er det meget fodbold, svømning, håndbold som optager pladsen. I oktober lykkes det at fortælle om, hvordan børn spiller cricket og mødes på tværs af landet.

Der var ikke kun for børn, og forældre kunne læse om hvordan Miniput-DM (under 11 år) også skaber plads til sociale oplevelser. Berlingske Tidendes landsdækkende børneavis, Kids News skrevet af børn til børn, besøgte miniput-DM og interviewede 10-årige Nora Aarosiin, som med sin smittende glæde ved cricket gjorde god reklame for sporten. Kids News 2.-8. Okt. 2015, s.12-13: ”Cricket så det batter”

Avisklip

Flot billede fra miniput-DM rammer forsiden af Kids News, Berlingske Tidendes landsdækkende børneavis, skrevet af børn til børn. www.kidsnews.dk (uge 40, 2015)

Klubber vil have mere PR – men forældre skal rammes
Marlene Slebsager , Esbjerg Cricketklub ”Vestjyden”, er glad for mediedækningen. Esbjergs miniput pige-spiller varmer selvfølgelig hendes klub-hjerte, når hun tænker på forsiden af Kids News (vist i udklip her). Hun vurderer cricket har meget at tilbyde børn, og derfor er avisdækningen et skridt i den rigtige retning. ”Cricket savner mere synlighed, og vi kan alle gøre mere”, foreslår Marlene Slebsager. Hun tilføjer også at Facebook virker for klubben, hvor de selv kan nå ud til flere personer med deres egne historier.

IMG_9894
. Fotoene – også til Kids News, af Kent ”Buller” Pedersen, som leverer flere gode foto som klubben i Fredericia også anerkender for deres høje kvalitet

Men omtale i aviserne betyder ikke noget i sig selv, mener Glostrup CCs Rasmus Koefoed (på fotoet ovenfor). Han arbejder koncentreret med rekruttering med 2-3 lokale partnere og med hjælp fra assistent-trænerne Line og Helen. Det drejer sig om at involvere flere, og det kan blive forældrene som er nøglen. Rasmus forklarer: “Denne avisomtale retter sig nok mere til køber-forældrene end børnene, som kigger på foto i stedet.” Det er den lokale erfaring i Glostrup, at børnene får kun lov til at prøve cricket, hvis forældrene har forståelse for hvad de betaler for.

Børnecricket skal diskuteres og forældre-rollen er måske fremtidens fokus for flere klubber
Hvis du er aktiv træner i din cricketklub, og ikke har fået tilbudet til at deltage 28.november på Masterklub Forum. Der er stadig pladser. FØLG LINK for info 
Så skynd dig til en af vores workshops, som kan give dig nye ideer til at tale med forældre og se 2015 filmen fra børn i cricket. Hvad vil børnene have mere af i klubber? 

Se også, hvad lokal TV fik ungdomsleder Camilla Østergaard til at fortælle om cricket for børn i 2015:
DanmarkCTV 28.sept. 2015 (10 min.): ”Cricket DM i Fredericia” TV indslag klik her

 

16-11-2015, Thomas Ren Kronby
Masterklub viser lokale kræfter i kamp for synlighed

Back To Top