skip to Main Content

Sønderborg Cricketklub i gang med at rejse sig trods baneproblemer

Rundt om klubberne med Jønsson

En af Sønderborgs nye putter kigger godt på bolden
En af Sønderborgs nye putter kigger godt på bolden

Den ”gamle” klub har ligget ”død” i 10 år men den ”nye” er på vej

Det var den tidligere forstander på Sønderborg Idræts Højskole Hans Jørgen Nielsen, der i 1989 var meget aktiv og var med til at få startet Sønderborg Cricketklub. Samtidig havde Hans Jørgen Nielsen så stor interesse for at få cricketspillet integreret på Højskolen, at hans hjælp og positive indstilling med at få Sønderborg Cricketklub etableret på Højskolens baner blev en realitet.

Cricketklubben startede op i 1990 på den smukke bane, som ikke fandtes skønnere i Danmark-liggende på selve Idrætshøjskolen med flot udsigt over sundet. Klubben var under formand Arne Grumsens ledelse de første 10 år, men i 2003 måtte foreningen give op slippe tøjlerne.

Den nu afdøde mangeårige ABer Jan Ribel, som var tandlæge flyttede til Sønderborg og spillede en del sæsoner for klubben.

I 2014 rejste klubben sig i et helt nyt koncept med den initiativrige Jugantak Bansal, som formand og klubben har nu to år efter sin genfødsel også fået gang i et lilleputhold samt et seniorhold.

”vores problem lige nu er, at vi rent faktisk er opsagt på vores nuværende bane, fordi der skal anlægges en børnehave i løbet af sommeren 2016” siger Jugantak Bansal.

Hvad ville være mere naturligt end at cricketklubben fik deres ”gamle” anlæg tilbage på Idrætshøjskolen. Men så let er det ifølge Jugantak ikke. For det første er cricketklubbens tidligere ven Hans Jørgen Nielsen ikke mere involveret, og for det andet fortæller Jugantak, at der ligger en ansøgning i Sønderborg Kommune – den gamle bane ligger der endnu men ligner ”brakmark”, der i så fald skal renoveres.

”Vores ansøgning om at komme ud på Idrætshøjskolen er behæftet med en del problemer. Det viser sig, at Sønderborg Idrætshøjskole er en selvejende institution, og den velvillighed, som den ”Gamle” Sønderborg Cricketklub havde via forstander Hans Jørgen Nielsen, eksisterer ikke i samme grad” siger Jugantak Bansal.

Sønderborgs puttehold sammen med deres trænere
Sønderborgs puttehold sammen med deres trænere

Selv om Cricketklubben ikke har de fornødne faciliteter hvor de spiller nu – ikke noget træningsnet og med den opsigelsen klubben har fået, er det ikke engang sikkert, at man kan påregne at have en hjemmebane til sommer.

”Vi har foreslået kommunen at vi vil selvfinansiere med ca 30.000 kr. og at kommunen så kunne poste 200.000 kr i en genopretning på den skønne bane på Idrætshøjskolen, som i øjeblikket ikke bliver brugt til nogen form for aktiviteter” udtaler Jugantak Bansal

 

På det sportslige plan er man i fuld gang med at udvikle klubben med en passende blanding af seniorer og lilleputter.

”Jeg er godt klar over, at vi skal have gang i ungdomsarbejdet, så det bliver nødvendigt med bedre faciliteter og den rigtige forståelse, som vi rent faktisk er i fuld gang med. Vi har allerede 3-4 etniske sønderjyder i lilleputafdelingen, og vi påtager os arbejdet med den udfordring der er, selv om vores situation stadigvæk er uafklaret” slutter den initiativrige Sønderborg-formand.

Det var meningen at klubbens skæbne og en ansøgning om en ny bane skulle have været afklaret ved et møde her i december, men det er blevet udsat til marts måned 2016.

Jørgen Jønsson

Back To Top